Stiri Acvile

România, pe locul 15 la finalul europeanului U16 feminin, divizia B, după victoria cu Luxemburg

România, pe locul 15 la finalul europeanului U16 feminin, divizia B, după victoria cu Luxemburg

Naționala feminină sub 16 ani a României a încheiat pe poziția a 15-a Campionatul European, divizia B, de la Sofia. Tricolorele au câștigat cu 69-45 cu Luxemburg în ultima zi a turneului. Slovenia a câștigat finala cu Portugalia, iar Croația a obținut ultimul loc care duce în divizia A. Trei tricolore au terminat turneul cu medii de peste 10 puncte pe meci, Paloma Cucu fiind în primele zece la ppg.

Campionatul European U16 feminin, divizia B, s-a încheiat astăzi la Sofia cu 11 meciuri pentru clasament. România a fost pe locul 3 în grupa A, cu 2 victorii (în primele două zile) și 3 înfrângeri, astfel că a ajuns în meciurile de clasament pentru locurile 9-16. În primul tur pentru aceste locuri, tricolorele au pierdut la o diferență minimă, 52-53 cu Belarus.

Paloma Cucu a reușit în acel meci un triple-double, cu 13 puncte, 12 recuperări și 11 intercepții, plus 6 assist-uri în 38:56 minue. Anisia Croitoru a urmat-o atunci cu 13 puncte și 6 recuperări, iar Alexandra Ion a avut 10 puncte și 6 recuperări. A urmat meciul cu Olanda, în care România a pierdut cu 61-86. Alexandra Ion a fost cea mai bună marcatoare a tricolorelor la acel meci cu 15 puncte, urmată de Anisia Croitoru cu 12 puncte și 5 recuperări, Paloma Cucu și Alexia Dobă, cu câte 10 puncte.

România a jucat cu Luxemburg pentru locul 15 în ultima zi a turneului. Victoria le-a revenit elevelor lui Mădălin Piperea cu 69-45, pe sferturi: 24-4, 22-10, 10-18, 13-13. Primul cinci al reprezentativei noastre a fost format din Paloma Cucu, Alexandra Ion, Laura Bota, Anisia Croitoru și Alexia Dobă. Alexandra Ion a reușit un double-double, cu 19 puncte, 13 recuperări, plus 6 assist-uri. Paloma Cucu a fost coșghetera partidei cu 24 de puncte, plus 5 intercepții, iar Anisia Croitoru a contribuit cu 13 puncte, 8 recuperări și 5 assist-uri.

Primele trei ale României la acest turneu au avut medii de peste 10 puncte. Paloma Cucu a avut o medie de 13,4 puncte în cele 8 meciuri, a 9-a din turneu. Anisia Croitoru a urmat-o cu 12,8 puncte pe meci (a 12-a medie). Alexandra Ion a contribuit cu 11 puncte pe meci. Paloma Cucu are cea mai mare medie de intercepții la turneu, cu 5,6 intercepții pe partidă.

Slovenia a câștigat a doua divizie valorică a Campionatului European U16 feminin. Slovenele s-au impus în finală cu 71-56 în fața Portugaliei (15-7, 22-15, 20-17, 14-17). Mojca Jelenc a fost cea mai bună marcatoare a finalei, în double-double pentru învingătoare cu 15 puncte și 10 recuperări. Croația a obținut locul 3 și calificarea în divizia A la următoarea ediție, câștigând cu 49-45 finala mică cu Norvegia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!