Stiri Acvile

România pierde cu Suedia în sferturi și va juca pentru locurile 5-8 la europeanul U18 feminin, Divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
12.07.2019

România pierde cu Suedia în sferturi și va juca pentru locurile 5-8 la europeanul U18 feminin, Divizia B

Naționala feminină U18 a României a pierdut în fața Suediei în sfertul de finală de la europeanul categoriei, Divizia B, de la Skopje. Nordicele s-au impus cu 63-55 (11-17, 22-14, 14-13, 16-11). Nedeljko Lazic nu a putut să o folosească la capacitate maximă pe Laura Vaida nici la acest meci, trimițând-o în teren mai puțin de 15 minute. Acest lucru s-a văzut mai ales la recuperări, unde scorul a fost 69-36. România a condus la 7 puncte în primul sfert, dar n-a mai reușit să țină ritmul în atac în ultimul sfert.

Tricolorele au intrat în sferturi de pe locul doi în grupa C, cu un bilanț de 3 victorii și 2 înfrângeri. Nordicele au câștigat grupa D cu 5 victorii din 5 partide. Suedia le-a avut în primul 5 din sferturi pe Julia Nyström, Matilda Ekh, Sylvia Leth, Freja Werth și Alma Elsnitz. România a început partida cu Ștefania Cătinean, Anamaria Pop, Bianca Nan, Adina Ciciovan și Ilinca Păun. Nici la acest meci selecționerul Nedeljko Lazic nu a forțat-o pe Laura Vaida, cea mai eficientă jucătoare a României în primele partide. Reamintim că pivotul s-a lovit la cap în penultimul meci din grupă și a jucat doar șase minute în următoarea partidă. Și în meciul din sferturi a evoluat cu un bandaj pe cap.

Nyström a deschis scorul cu o reușită de după semicerc, iar Leth l-a dus la 5-0. Primul coș al tricolorelor a fost reușit de Cătinean în minutul patru. Aceeași Cătinean a scuturat plasa de la distanță și a egalat la 5. Petrof a marcat de afară și ducea România pentru prima dată la conducere, la 8-10 în minutul 8. Petrof a înscris 5 puncte la rând, iar Pop punea pe tabelă cel mai mare avans al reprezentativei noastre, scor 10-17 în ultimul minut al sfertului. Djurström a transformat o liberă din două și la prima pauză scorul a fost 11-17.

Sfertul secund a început din nou cu probleme în faza ofensivă pentru tricolore. Suedezele au profitat și au reușit un run de 10 puncte cu care conduceau cu 21-17 în minutul 14. Petrof a înscris primul coș al României în sfertul doi de la distanță, iar Mazilu a strâns de alte două ori diferența la o lungime. Nordicele s-au dus la +6, iar Petrof a înjumătățit ecartul cu o nouă reușită de afară. Nan și Mazilu au egalat la 31 de la linia de fault, iar Djurström a transformat două libere în finalul reprizei, pentru 33-31 la pauza mare.

Vaida a readus România la conducere în debutul părții secunde, cu o triplă, după care a făcut 35-36 cu o reușită din apropierea panoului. Suedia a răspuns cu șase puncte la rând și conducea cu 41-36 la jumătatea perioadei de joc, după mai mult de două minute și jumătate fără punct în dreptul tricolorelor. Pop a oprit seceta din atacul nostru și diferența s-a menținut între 3 și 5 puncte până la finalul sfertului. La ultima pauză tabela arăta 47-44.

Sfertul decisiv a început ca și primele două, cu nordicele distanțându-se în primele trei minute, la 51-44. Vaida a marcat primul coș al tricolorelor, dar au urmat alte cinci puncte ale scandinavelor, care conduceau cu 56-46 cu cinci minute rămase din joc. România s-a apropiat la 8 puncte în mai multe rânduri, dar a ratat ocazia să scadă ecartul la mai puțin. Elsnitz a scuturat plasa de afară pentru cea mai mare diferență de pe tabelă, 63-52 în minutul 38. Cătinean a marcat de la distanță, tricolorele au recuperat în apărare, dar următoarea tentativă de afară a fost in-and-out. Nu s-a mai înscris în ultimul minut și scorul final a fost 63-55.

Au fost câte 21 de reușite din acțiune în dreptul ambelor echipe, cu un procentaj mai bun pentru formația pregătită de Nedeljko Lazic (21/64, 32,8% față de 21/80, 26,2%). Tricolorele au stat mai bine la reușitele de la distanță, 7 față de 5. 16 coșuri au marcat suedezele din semicerc față de 14. Diferența s-a făcut de la linia de fault, cu 16 libere transformate de nordice și 6 în dreptul României. A fost o diferență foarte mare la recuperări, 69 în dreptul suedezelor și 36 pentru România, iar 30-15 a fost scorul la puncte înscrise după recuperări ofensive. La puncte marcate după greșeli adverse scorul a fost 12-19, iar la cele înscrise de rezerve, 24-38.

Evelina Petrof a fost coșghetera partidei cu 20 de puncte (4x3). Pentru România au mai înscris: Vaida (11 puncte, 8 recuperări), Cătinean (10 puncte, 4 assist-uri), Mazilu (7 puncte), Pop (4), Păun (2) și Nan (1 punct, 5 recuperări). Trei suedeze au înscris câte 10 puncte: Ekh (plus 7 recuperări), Djurström și Elsnitz (ambele cu câte 6 recuperări). Werth și Ström le-au urmat cu câte 8 puncte și 10 recuperări.

România va continua în partidele pentru locurile 5-8. Primul adversar va fi Portugalia, într-un meci programat sâmbătă, de la ora 15:15. Suedia va juca în semifinală cu Finlanda, de la 19:45. În cealaltă semifinală se vor întâlni învingătoarele dintre Turcia și Danemarca, respectiv Grecia și Olanda.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii