Stiri Acvile

România pierde în fața Slovaciei în calificările pentru Women’s EuroBasket 2025

România pierde în fața Slovaciei în calificările pentru Women’s EuroBasket 2025

Naționala de baschet feminin a României a primit vizita Slovaciei, la Constanța, în al doilea joc din calificările pentru Campionatul European din 2025. Partida de duminică, 12 noiembrie, din grupa F, s-a încheiat cu victoria oaspetelor: 77-93. Româncele au 1-1 bilanț în urma jocurilor din această primă fereastră.

România: Alina Podar, Teodora Manea, Katy Armanu, Gabriela Irimia, Ana Vîrjoghe

Slovacia: Barbora Wrzesinski, Nikola Dudasova, Miroslava Mistinova, Terezia Palenikova, Tereza Sedlakova

Reușitele lui Manea și Vîrjoghe, cea din urmă de la linia de fault, au deschis partida, după care Dudasova a completat un run de 7-0 pentru Slovacia. Irimia a adus România din nou la conducere la jumătatea sfertului inaugural, 12-9, iar de acolo jocul a rămas în continuare foarte echhilibrat, prin tripla lui Armanu făcându-se ulterior 19-16. Slovacele s-au aflat într-un deficit de cinci puncte, dar au putut întoarce în favoarea lor situația de pe tabelă și actul de debut s-a terminat cu 23-25. Irimia a întrerupt seria bună a oaspetelor în continuare și Vîrjoghe a punctat la 31-29, acesta fiind momentul în care tricolorele au revenit la conducere. Slovacia a întors din nou și a pus două posesii în față (35-41), iar până la pauză ecartul a crescut cel mult la +8 și tabela a indicat 44-49.

Diferența de opt lungimi s-a refăcut în startul reprizei secunde, 46-54, și apoi Slovacia a trecut într-un avans format din două cifre cu reușita lui Mistinova. Sedlakova a dus scorul la 50-62 și cu opt puncte la rând reușite ulterior de către slovace, diferența a urcat la +18, iar pe finalul sfertului trei scorul a devenit 56 la 72. Avantajul de 18 puncte a devenit o constantă pentru Slovacia în primele secvențe ale actului decisiv și Mistinova a înscris două coșuri din spatele arcului de cerc pentru 62-86. România a încercat să scadă din diferența de peste 20 de puncte, cu mai multe momente eficiente, iar la final scorul a fost 77 la 93.

Terezia Palenikova a contribuit cu 27 de puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive pentru Slovacia, cifre prin care s-a remarcat din rândul marcatoarelor. Tereza Sedlakova a urmat-o cu 18 puncte și 7 recuperări, iar Nikola Dudasova a stat cu 14 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări.

Gabriela Irimia a răspuns cu 21 de puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 5 mingi pierdute, în vreme ce Ana Vîrjoghe a fost cea mai eficientă jucătoare a partidei cu 20 de puncte, 12 recuperări (7 ofensive), 3 capace, 3 pase decisive și +32 index.

Următoarea fereastră din calificările pentru Campionatul Euroropean din 2025 va avea loc anul viitor, în perioada 7-10 noiembrie. Atunci, România se va duela cu Turcia și Islanda, ambele partide fiind programate în deplasare.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!