Stiri Acvile

România pierde la scor în fața Spaniei și nu mai are șanse la EuroBasket 2023

România pierde la scor în fața Spaniei și nu mai are șanse la EuroBasket 2023

Astăzi, 9 februarie, la Sepsi Arena, naționala feminină a României a disputat penultimul joc din preliminariile EuroBasket 2023. Tricolorele s-au duelat cu una dintre cele mai bune selecționate din Europa: Spania.

Dan Calancea le-a trimis în teren, ca titulare, pe Alina Podar, Florina Stănici, Anca Șipoș, Gabriela Irimia și Anamaria Vîrjoghe. De partea cealaltă, Miguel Mendez a început cu Maria Araujo, Paula Ginzo, Angela Salvadores, Cristina Ouvina și Laura Quevedo.

Primele trei minute ale întâlnirii le-au aparținut gazdelor, care au înscris prin Podar și Vîrjoghe, iar scorul a devenit 9-2. A urmat un parțial de 16-0 al oaspetelor, care au avut șapte marcatoare diferite în această secvență. Irimia a întrerupt run-ul Spaniei și Fota a marcat ultimul coș al actului inaugural, la finalul căruia ibericele conduceau cu 18 la 13.

Acvilele au fost lipsite de inspirație în sfertul al doilea, nereușind să înscrie niciun punct timp de șapte minute. În această perioadă, elevele lui Mendez și-au trecut în cont 14 puncte, iar diferența a crescut la 19 puncte: 32-13. Ștefania Cătinean, Irimia și Podar au răspuns cu șase puncte, însă Marta Canella, Ginzo și Salvadores au izbutit și el șase puncte astfel că, la pauză, Spania avea de două ori mai multe puncte decât România: 38-19.

După revenirea de la vestiare, cele două formații au marcat câte un singur coș în primele patru minute și jumătate ale reprizei secunde. Apoi, oaspetele au reușit mai multe acțiuni bune la rând și, la scorul de 47-22, Dan Calancea a cerut time-out. Indicațiile sale nu au avut efectul dorit, iar ibericele au încheiat sfertul al treilea cu un parțial de 10-5, prin care s-au distanțat la 30 de puncte: 57-27.

În actul decisiv, Spania s-a apărat excelent, România a fost ținută din nou fără punct marcat vreme de aproape șapte minute, iar jucătoarele lui Mendez și-au asigurat o victorie ușoară: 75-32.

Toate baschetbalistele trecute pe foaia de joc a Spaniei au izbutit să puncteze, însă lidera a fost Angela Salvadores, cu 14 puncte, 3 pase decisive și 3 intercepții. Din tabăra gazdelor s-a remarcat Alina Podar, cu 13 puncte.

În urma acestui rezultat, România nu mai are nicio șansă la calificarea la EuroBasket 2023, având un bilanț de o victorie și patru înfrângeri. În celălalt joc al serii, Ungaria a trecut fără probleme de Islanda, astfel că maghiarele o vor însoți pe Spania la Campionatul European.

Duminică, 12 februarie, România evoluează în deplasare, pe terenul Ungariei, acolo unde va încheia campania de calificare la EuroBasket.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    ne e dor
    de vremurile in care luam bataie la 20-25 puncte si ziceam ca-s praf. Atunci mai aveam una doua jucatoare de baschet o ancuta stoenescu, o gabriela marginean, o andreea pop, cat a jucat. Acum, nimic, pamant de flori.
    Vivat FRB. Continuati va politicile excelente de promovare a baschetului in romania fmm🤬

    cu 1 an în urmă (09.02.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      erata
      La Claudia Pop ma gandeam..

      cu 1 an în urmă (09.02.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!