Stiri Acvile

România pierde și cu Luxemburg la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

România pierde și cu Luxemburg la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

Naționala feminină a României a ratat șansa primei victorii la Campionatul European U18 - Divizia B din Bulgaria, tricolorele irosind un avantaj de 16 puncte în duelul cu Luxemburg. Meciul de duminică, 2 iulie, de la Sofia s-a încheiat cu 92-82 în favoarea adversarelor, după o repriză suplimentară și România a ajuns la 0-2 în grupa C.

România: Mihaela Panait, Maria Stănescu, Agnes Zane, Beata Bara-Nemeth, Karina Munteanu

Luxemburg: Marie Drui, Elena Marin Dawid, Emma Blasen, Isa Hamalainen, Faith Ehi Etute

Tripla lui Stănescu din colțul terenului a modificat situația de pe tabelă și Ehi Etute a beneficiat apoi de aruncări libere pentru 3-2, iar Zane a împărțit apoi perechea de aruncări de la linia de fault. România a reușit desprinderea la două posesii după layup-ul lui Bara-Nemeth (6-2) și tot Ehi Etute a putut să dezghețe tabela după o serie de atacuri ratate pentru ambele naționale. Tricolorele au prins o perioadă cu 10 puncte la rând și s-a făcut 18-5 la jumătatea primului sfert, reușita Karinei Munteanu din spatele arcului de cerc fiind cea care a forțat oponentele să solicite un nou time-out. Luxemburg a ratat oportunitatea să vină la un handicap dintr-o singură cifră și România a ajuns până la +14, scorul după primul sfert fiind 25-11.

Startul sfertului doi a fost greoi pe atac pentru cele două combatante, Skrijelj fiind cea care a venit cu replica din acțiune după ce România s-a dus la +16 și Panait a obținut două aruncări libere prin care s-a făcut 30-15. Ehi Etute și-a continuat prestația de excepție, fiind deja în double-double și a scăzut încă puțin din handicapul oponentelor, iar Belegante a răspuns imediat cu o triplă pentru 33-18. Pricop a ratat un layup la 33-22 și nu peste mult timp a urmat un timp de odihnă pentru „acvile”, în cele din urmă scorul la pauză fiind 41 la 28, printr-o ultimă reușită venită de la Pușcașu, după un sfert în care ofensiva tricolorelor a aratăt bine doar în ultimele minute.

Luxemburg a marcat primele patru puncte ale reprizei secunde și Ehi Etute a făcut 41-32, fiind apoi rândul Mihaelei Panait să puncteze de la linia de fault. Tot Panait a găsit un spațiu liber între trei adversare și a contribuit la desprinderea tricolorelor (47-32), iar Blasen a răspuns ulterior cu un coș de afară la jumătatea celui de-al treilea sfert și Van der Schilden a înscris de la semi-distanță pentru 47-39, moment urmat de un time-out la banca României. Bara-Nemeth a oprit revenirea oponentelor la 49-41 și până la finalul parțialului situația s-a modificat ușor, scorul fiind 51-44 în dreptul României.

Reușitele consecutive din partea Anisiei Pușcașu au ajutat naționala tricoloră să pună trei posesii între (55-46) la nici un minut de la startul parțialului decisiv, dar Luxemburg a răspuns imediat după un time-out prin Ehi Etute. Aceeași jucătoare luxemburgheză a fost atentă pe o recuperare ofensivă și apoi după un atac în viteză Hamalainen a scăzut diferența la doar trei lungimi (58-55), David și Blasen având apoi triple consecutive. Panait a scuturat plasa de la distanță într-un moment foarte important, dar cu puțin peste un minut până la final Luxemburg a egalat cu tripla lui Hamalainen și Ehi Etute și-a dus colegele la 71-73. Belegante a marcat din spatele arcului de cerc și a readus România la conducere, tricolorele folosind apoi faulturile rămase la dispoziție, Panait fiind trimisă la linia de fault în ultimele momente ale partidei și a trimis meciul în prelungiri, 75-75, după ce a ratat două din cele trei libere.

Cele două naționale au fost pe rând la conducere în primele două minute din overtime, Luxemburg fiind cea care a putut pune două posesii între în urma liberelor lui Ehi Etute: 78-82. Blasen a rupt total jocul cu reușita sa de la 80-88 și într-un final Luxemburg a putut să se impună cu 82-92, rezultat care trimite România la 0-2 în grupa C.

Miky Panait a adăugat 19 puncte, 6 recuperări și 6 pase decisive, iar Maria Stănescu (12 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, 3 intercepții) și Ilinca Belegante (10 puncte, 6 recuperări) au fost următoarele marcatoare.

Faith Ehi Etute a avut o prestație senzațională și a fost de neoprit, luxemburgheza terminând jocul cu 40 de puncte, 33 de recuperări, 8 intercepții și 6 pase decisive, totul pentru 63 index al eficienței. Isa Hamalainen a urmat-o cu 25 de puncte și 4 pase decisive, iar Emma Blasen a contribuit cu 11 puncte și 5 recuperări.

Ultimul meci din faza grupelor pentru România va avea loc miercuri, 5 iulie, contra Greciei. Partida o să înceapă la ora 20.30 și va fi în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!