Stiri Acvile

România pierde și partida cu Croația de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România pierde și partida cu Croația de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România a suferit un eșec categoric în disputa cu Croația de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B, scor 47-89 sâmbătă (06.08) și în urma acestui rezultat tricolorele vor lupta pentru locurile 7-8 în ultima zi a întrecerii.

România: Mihaela Panait, Sorina Oinaru, Maria Stănescu, Alexia Frîncu, Delora Pricop

Croația: Nika Rodek, Ivona Jakovljevic, Franka Cuklin, Vivien Nejasmic, Dorja Iva Zaja

Avantajul a fost de partea croatelor din primele minute și s-a ajuns la o diferență de două posesii, 8-4, Zaja fiind cea care a continuat să mărească ecartul, iar Frîncu a replicat cu o triplă pentru a tăia din handicap, 10-7. Croația ar fi putut să pună mai mult de patru puncte între cu liberele lui Skare, însă ea și-a ratat încercările, în schimb Oinaru ajungând și ea la linia de fault pentru a face 15-12, pe un atac următor tot Oinaru punctând de la semi-distanță și România s-a apropiat la un punct în urma Croației. Oponentele au dus la capăt o acțiune succesivă de pase și Putica înscria din colțul terenului pentru 23-17, la finalul sfertului inaugural scorul fiind 25-19 de partea croatelor.

Tricolorele n-au putut marca în primele două minute din sfertul secund, Croația reușind să se ducă în premieră la double digits, 29-19, Stănescu modificând situția de pe tabelă în dreptul României ulterior. Panait și-a împărțit liberele, apoi croatele au oprit o serie de câteva minute fără coș marcat și mergeau la 31-22, diferența trecând iar de 10 puncte și Skare puncta după o repunere pentru 35-22. Ecartul format din două cifre s-a păstrat până la intrarea la cabine și a crescut în continuare, croatele având 45-22, la capătul unui sfert al doilea în care „acvilele” au reușit să marcheze doar 3 puncte.

Panait și Toma înscriau de la distanță pentru România în primele minute ale reprizei secunde (49-28), apoi Croația a avut o serie de puncte consecutive și se desprindea la 55-28 la jumătatea sfertului trei cu coșul lui Zaja. Delora Pricop a oprit pentru moment run-ul croatelor, apoi Zaja și Cuklin ducând scorul la 60-30, iar la intrarea în parțialul decisiv era 72-36 pentru oponente.

Alexia Frîncu a ajuns la linia liberelor, dar și-a aratat ambele încercări, apoi România irosind încă un atac în prima parte a sfertului decisiv, Stănescu fiind ulterior faultată pe o fază rapidă și aducea primul punct al acestui parțial, 72-37. Au urmat triplele înscrise tot de Stănescu, 78-43, ea punând și următorul punct în dreptul tricolorelor. Croația s-a apropiat la final de borna celor 80 de puncte marcate și s-a impus cu 89-47.

Ultimul meci pentru România la European va avea loc duminică, 7 august, de la ora 13.45 cu învinsa confruntării dintre Bulgaria și Olanda. Tricolorele vor lupta pentru clasarea pe locul 7.

Maria Stănescu a contribuit cu 12 puncte, 5 recuperări și 3 intercepții pentru România, având și 6 posesii pierdute, iar Delora Pricop și-a trecut în cont 10 puncte și 4 recuperări.

Trei jucătoare au avut croatele în double figures, pe Lucija Banovic (17 puncte, 7 recuperări, 4 assist-uri), Dorja Iva Zaja (15 puncte, 8 recuperări) și Nika Rodek (14 puncte, 5 pase decisive, 3 intercepții, 7/8 la aruncările de două puncte).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!