Stiri Acvile

România se va duela cu Senegal în sferturile de finală ale Jocurilor Francofoniei

România se va duela cu Senegal în sferturile de finală ale Jocurilor Francofoniei

Naționale de baschet ale României participă, în această perioadă, la diverse competiții și diverse categorii de vârstă. Una dintre aceste competiții este reprezentată de Jocurile Francofoniei din Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo.

Reprezentativa feminină a României este condusă la acest turneu de Ioannis Koukos, antrenorul principal al lui CS Universitatea Cluj-Napoca. În faza grupelor, tricolorele au adunat două victorii, 73-65 cu R.D. Congo și 125-43 cu Ciad, și o înfrângere: 57-68 în fața Libanului.

Datorită acestor rezultate, România s-a calificat în sferturile de finală ale competiției, acolo unde se va duela cu naționala Senegalului. Duelul va avea loc marți, 1 august, la ora 21:00.

Koukos, tehnicianul formației noastre, ne-a oferit o scurtă declarație legată de cum e atmosfera în Congo, la această ediție a Jocurilor Francofoniei:

„Stăm într-o comună? Și ce dacă? Conexiune slabă la internet? Și ce dacă? Mâncare foarte diferită de a mamei? Și ce dacă? Privilegiul de a reprezenta țara primează, de departe. Congo este o țară săracă, dar ospitalieră. Oamenii îți urează întotdeauna „bună dimineața”, „bună seara”, „noapte bună” fără a te cunoaște. Sunt atât de politicoși, copiii privesc adânc în sufletul tău. Putem doar să fim recunoscători că ne aflăm aici, că avem ocazia de a întâlni oameni noi, de a înțelege ce înseamnă sărăcia și de a deveni mai buni ca oameni.”

*foto: Facebook – Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!