Stiri Acvile

România U16 câștigă cu Ungaria și termină pe primul loc în grupa de la Balkanic Next Star 2018

Andreea Vlase

Andreea Vlase
14.12.2018

Naționala feminină U16 a României a câștigat cu 52-50 confruntarea cu Ungaria de la Balkanic Next Star 2018, pe sferturi: 9-19, 17-10, 15-2, 11-19. Oaspetele au început mai bine meciul și au condus cu un avans maxim de 14 puncte, dar tricolorele au revenit și s-au distanțat la 10 lungimi. România joacă sâmbătă dimineață în a doua semifinală cu codașa grupei, Macedonia, după duelul dintre Ungaria și Bulgaria.  

Mădălin Piperea a început partida cu Paloma Cucu, Laura Bota, Adrienn Ioachim, Cătălina Ion și Anisia Croitoru. În primul 5 al maghiarelor au fost Rita Kun, Greta Tamas, Rebeka Holcz, Virag Pfeifer și Szonja Farkas. Ungaria a marcat șase puncte în primul minut și jumătate, iar Cucu reușea primele două puncte ale tricolorelor. Oaspetele s-au distanțat la 13 puncte, 6-19, în penultimul minut al sfertului. Bota și Croitoru au marcat în finalul acestuia și la prima pauză scorul era 9-19.

S-a înscris puțin în debutul celei de-a doua perioade de joc, câte două puncte de fiecare parte. Tamas și Kun au pus cea mai mare diferență pe tabelă în minutul 14, la 11-25. Ecartul a continuat să se mențină în jur de 14 puncte până la intrarea în ultimele trei minute ale sfertului. Petrescu, Ion și Cucu au scuturat plasa de la distanță și tricolorele s-au apropiat la trei lungimi la pauza mare, scor 26-29.

Ambele echipe au ratat mult după revenirea de la vestiare. Șalupa a înscris după mai mult de două minute, iar Kun marca singurele două puncte ale maghiarelor în această perioadă de joc, pentru 28-31 în minutul 24. Croitoru și Ion, care a înscris de două ori de la distanță, au dus România la un avans de 10 lungimi la ultima pauză, scor 41-31.

România nu a mai avut același ritm la marcat puncte în sfertul patru și Ungaria s-a apropiat la 3 lungimi la intrarea în a doua jumătate a acestuia. Bota și Croitoru au mărit în două rânduri ecartul la 5 puncte, dar adversarele s-au apropiat la unul în minutul 37. Croitoru și Ioachim au dus scorul la 52-47 când mai erau două minute și jumătate, iar pe final maghiarele au mai înscris de trei ori de la linia de fault. Scorul final a fost 52-50.

Diferența s-a făcut la triple, cu 5 reușite de tricolore și una de vizitatoare. 15-19 a fost scorul la reușitele din semicerc și 7-9 la libere transformate. România a avut 45 de recuperări față de 41, iar oaspetele au stat mai bine la punctele înscrise pe contraatac, 20 față de 6.

Anisia Croitoru a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, fiind în double-double cu 13 recuperări. Pentru România au mai înscris: Cucu 12 puncte (5 pase decisive), Ion 11 puncte (7 recuperări), Bota 6 puncte, Petrescu 3, Șalupa 2 și Ioachim 2 puncte.

Virag Pfeifer a fost cea mai bună marcatoare a oaspetelor, cu 15 puncte plus 7 recuperări. Au urmat-o Kun și Tamas cu câte 13 puncte. Kun a încheiat în double-double cu 10 recuperări.

România obține a 3-a victorie din 3 în grupa de la Balkanic Next Star 2018. Ungaria este pe doi cu 2 victorii și o înfrângere. În celălalt meci al zilei din întrecerea feminină, Bulgaria s-a impus cu 64-43 în fața Macedoniei, pe sferturi: 16-5, 16-10, 21-10, 11-18.

Sâmbătă dimineață sunt programate semifinalele, la sala LPS Cluj Napoca. Ungaria întâlnește Bulgaria de la ora 9:00, iar România luptă pentru locul în ultimul act cu Macedonia, de la ora 11. Finala mică se va disputa de la ora 16:00 la sala Gheorghe Roman din Cluj, iar finala întrecerii feminine se va juca de la ora 18:00.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!