Stiri Acvile

România U16 feminin pierde cu Serbia și va juca pentru locurile 9-16 la europeanul de la Sofia

România U16 feminin pierde cu Serbia și va juca pentru locurile 9-16 la europeanul de la Sofia

Naționala feminină U16 a României a pierdut în fața Serbiei în a 4-a etapă din faza grupelor la Campionatul European, divizia B, de la Sofia. Sârboaicele s-au impus cu 62-37, pe sferturi: 15-9, 14-6, 20-11, 13-11. Ex-iugoslavele au început meciul cu un run de 11 puncte, tricolorele s-au apropiat la două, dar nu și-au găsit ritmul în atac și adversarele s-au distanțat la un maxim de 28 de puncte. Serbia se califică în sferturi, iar România va juca pentru locurile 9-16.

Serbia a început meciul cu Iva Kecman, Marina Marcetic, Anja Bukvic, Jovana Boricic și Ana Milanovic. România le-a avut în formula de start pe Paloma Cucu, Adrienn Ioachim, Alexandra Ion, Laura Bota și Anisia Croitoru.

Startul partidei le-a aparținut sârboaicelor, care au început cu un run de 11 puncte. Croitoru a marcat primele două puncte ale tricolorelor după mai mult de șase minute. România a redus diferența în finalul sfertului și la prima pauză scorul a fost 15-9. Sfertul secund a început mai bine pentru elevele lui Mădălin Piperea, care se apropiau la 17-15 după tripla lui Șalupa, la intrarea în a doua parte a perioadei de joc. Româncele nu au mai găsit drumul spre coș mai mult de patru minute și jumătate, iar sârboaicele au profitat cu un run de 12 puncte prin care conduceau cu 29-15 la pauza mare.

Repriza a doua a început cu 7 puncte pentru Serbia, care s-a distanțat la 21. Croitoru a marcat primul coș al tricolorelor după revenirea de la vestiare, din spatele semicercului. Ex-iugoslavele au continuat să se distanțeze, ajungând la un avans maxim de 28 de puncte cu trei minute rămase din sfertul trei, la 47-19. Tricolorele s-au apropiat puțin grație unui run de 7 puncte, iar la ultima pauză tabela arăta 49-26. Sfertul patru a fost cel mai echilibrat, adjudecat de Serbia cu două puncte, iar scorul final a fost 62-37.

Pentru sârboaice a fost a 4-a victorie din tot atâtea partide în grupa A și s-au calificat în sferturi. Pentru tricolore a fost a doua înfrângere la rând după cea cu Slovenia. Sârboaicele au terminat meciul cu 31,2% la șuturile din acțiune (20/64), iar România a avut 24,5% (14/57). Ambele echipe au marcat de 4 ori din spatele semicercului. 16-10 a fost scorul la reușite de la semidistanță și 18-5 la libere transformate. A fost o diferență importantă la recuperări, 56-36.

Anisia Croitoru a fost cea mai bună marcatoare a României cu 14 puncte, plus 8 recuperări, urmată de Paloma Cucu, cu 11 puncte, 6 recuperări și 5 intercepții. Dintre tricolore au mai înscris: Drăgușin 5 puncte (6 recuperări), Șalupa 3 puncte, Ion 2 și Bota 2. Cea mai bună marcatoare de la învingătoare a fost Marina Marcetic cu 14 puncte (6 recuperări, 5 intercepții), urmată de Dokovic și Bukvic cu câte 12 puncte.

România termină mâine faza grupelor, de la ora 20:30, contra Islandei. Adversarele tricolorelor de marți sunt pe ultimul loc în grupa A, cu 4 înfrângeri. În primul meci al zilei din această grupă se întâlnesc Serbia și Slovenia, ambele cu 4 victorii din 4 până acum. Duelul de la ora 13:45 va decide ordinea pe primele două poziții. Muntenegru și Bosnia-Herțegovina se întâlnesc de la 18:15.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!