Stiri Acvile

România U16 masculin, victorie cu Macedonia

Costin Marinescu

Costin Marinescu
30.07.2013

Selecționata U16 masculin a României a învins cu 64 - 58 (19-15, 18-16, 13-15, 14-12) echipa similară a Macedoniei, într-o partidă amicală disputată la Drobeta-Turnu Severin.

Emanuel Cate a terminat meciul cu 8 puncte și 12 recuperări. Tamas Boloni a avut 10 puncte și 9 recuperări, iar Sebastian Ionescu 12 puncte. David Engi a fost cel mai bun marcator al României, cu 13 puncte. Tudor Gheorghe a înscris 6 puncte și a pasat decisiv de 4 ori.

Kuti Nandor nu a fost folosit niciun minut din cauza unei accidentări la spate, staff-ul tehnic al naționalei sperând să îl recupereze până la partida de miercuri.

Cele două selecționate se vor întâlni și miercuri, 31 iulie, într-o partidă amicală, tot la Drobeta-Turnu Severin.

Ambele formații se pregătesc pentru Campionatul European U16 masculin divizia B ce vor avea loc în perioada 8 - 18 august la Sarajevo.

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    .....
    In sfarsit un rezultat bun!
    Bravo baieti!

    cu 10 ani în urmă (30.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe icsabex :

    Hai Gelu
    Bravo Gelu Trif! Unde sunt contestatarii antrenorului de juniori ai BC Mures? Bravo baieti.

    cu 10 ani în urmă (30.07.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    bravo!
    Prima raza de soare!Sper sa nu vina eclipsa la jocurile oficiale!

    cu 10 ani în urmă (30.07.2013) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Dwade :

    icsabex
    Iti amintesc ca antrenorul de juniori Gelu Trif a "obtinut" penultimul loc la Turneul Final U16, dupa victoria 38-37 (scor final, nu la pauza) impotriva celor de la CSU Brasov - jocul ce a stabilit locurile 7-8. Rezultatele sunt contestatarii d-lui Trif. Generatia 97 e una de exceptie, dar din pacate nu are cine sa puna in valoare talentul acestor jucatori. Bogdan Popa este un jucator exceptional, dar pe lista marcatorilor trebuie sa apara jucatorii de locul 7 ai dlui Trif. Hai ca ne mai auzim prin 18 aug ;)

    cu 10 ani în urmă (31.07.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe gregorie :

    Ne-ai chemat? Am venit.
    Nu mă consider un contestatar dar nici nu mă amăgesc cu o victorie, lăudând în stânga şi dreapta meritele antrenorului. Bilanţul se va face la sfârşitul turneului iar până atunci ne vom bucura de victorii şi ne vom întrista la înfrângeri. Meritele unui antrenor sunt "sprijinite" şi de valoarea jucătorilor, iar în cazul de faţă norocul lui Trif este această generaţie de excepţie amintită mai sus. Cunoaştem tehnica "toate pasele la X-men", prin care unii jucatori sunt ajutaţi să fie cei mai buni din teren. Eu propun să ne auzim în 19 august ca să vină toţi din week-end.

    cu 10 ani în urmă (31.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @Dwade
    Bag de seama ca a ramas o mare frustrare pentru (unii)clujeni chiar daca a trecut ceva timp de la pseudo problema Tim. Noroc cu "guru" Dwade care ne face o favoare si ne lumineaza in dedesubturile baschetului. Probabil, in viziunea lui, toti antrenorii nationalelor (la toate categoriile de varsta) trebuie sa aiba antrebnori clujeni si doar asa jucatorii talentati (clujeni si ei bineinteles) vor putea fi pusi in valoare baschetul romanesc intrand astfel pe fagasul normal! Cand Kuti este pe teren si lui i se da mingea este normal nu? Anormal este sa primeasca mingea si sa marcheze non clujenii? Mai ia o pauza. Succesul este un mix intre valoarea jucatorilor si a staff-ului tehnic.

    cu 10 ani în urmă (31.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș oldboy :

    @gregorie
    Ai perfecta dreptate ca acesta victorie nu este relevanta si ca in 18 august se va trage linia si se va face bilantul.
    Cat despre referirea cu "toate pasele la x" este cam rupta din context. Nu degeaba intr-o echipa de baschet exista 5 posturi cu responsabilitati si sarcini diferite unul fata de altul. Fiecare jucator trebuie sa isi joace partitura si sa inscrie prin procedeele cele mai sigure si la indemana. In functie de specificul oponentilor antrenorii stabilesc o anumita strategie in care anumite posturi (nu neaparat jucatori) sunt desemnati sa arunce mai des sau, prin jocul echipei vor ajunge mai des decat de obicei in pozitie optima de sut. Afirmatiile ca unul sau altul este bun numai pentru ca ceilalti ii dau mingea mai des este discutabila si subiectiva. Hai mai bine sa le uram noroc si sa vedem ce vor face in continuare. Sper ca Uta si Kuti sa se refaca ca sa avem maxim de sanse.

    cu 10 ani în urmă (31.07.2013) Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Geza :

    România
    Viața unui antrenor duca invariabil și spre insuccese. Cine uită de treaba asta, cred că greșește. Fiecare antrenor își duce oamenii în care are încredere și a cărui joc, comportament, atitudine este cel mai aproape de starea sufletească în care poate să constate: am făcut tot, am muncit, am ales singur, voi plăti singur. Mai rămîne într-adevăr ca aceea echipă să-l ajute. George Trif va alege, Poate mai renunță la cineva, poate se mai iscă discuții și pe această temă, sa fac valuri și toate cele... Toți uitați un singur lucru. Indiferent pe cine alege, alege pentru România, alege din copii NOȘTRI, din contextul, posibilitățile și valorile unei societăți pe care mulți dintre părinți.... Eu cred că echipa lui Gelu își va depăși condiția, da acestea sunt doar amicale, da pe 18/19 se trage linia, dar el a făcut deja mai mult decît mulți care n-ar îndrăzni. Pînă la urmă eu cred că trebuie să spunem: Hai România !!!

    cu 10 ani în urmă (31.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!