Stiri Acvile

România U20 depășită și în al doilea amical cu formația similară a Bulgariei

Adrian Micinic

Adrian Micinic
14.06.2013

Echipa națională de tineret (U20) masculin a României a pierdut cel de-al doilea meci disputat în compania formației similare a Bulgariei. Partida desfășurată vineri (14.06), la Botevgrad, s-a încheiat cu scorul de 100-53 în favoarea gazdelor. Pe sferturi: 22-12, 19-7, 33-19, 26-15.

Hristu Șapera a început partida în formula Andrei Damian, Baczo Balazs, Andrei Petică, Leo Filip și Mario Lazăr. Pe parcurs au mai intrat Georgian Păun, Adrian Movileanu, Vlad Stoicoviciu, Horia Cristiean, Cezar Bărăgău, Ștefan Ianuli și Vlad Țincu.

Remarcații echipei noastre, din punct de vedere statistic, au fost: Baczo - 9 puncte, 5 posesii pierdute, Andrei Damian și Vlad Stoicoviciu câte 8 puncte, Mario Lazăr - 7 puncte, 8 recuperări, Adrian Movileanu - 6 puncte.

De la învingători cei mai buni jucătoi au fost Nikolay Stoyanov - 14 puncte, 4 recuperări, respectiv Kris Minkov - 13 puncte, 5 recuperări. De notat că Bulgaria U20 a jucat în ediția 2012/13 a ligii profesioniste de baschet a acestei țări.

Tricolorii au avut 15/39 la aruncările de două puncte, 5/12 la trei puncte, respectiv 8/16 la linia de pedeapsă. Raportul recuperărilor a fost favorabil gazdelor cu 36-26 (16-8 la cele ofensive). De asemenea, România a avut 25 posesii pierdute și doar trei intercepții, față de 10 și 18 pentru bulgari. Statistica meciului de la Botevgrad poate fi consultată AICI.

În primul meci, desfășurat joi (13.06), Bulgaria a învins România cu scorul de 86-58.

23 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Dezastru!
    Penibil!
    Daca astia sunt cei mai buni jucatori ai tarii,e prapad!
    Sa va fie rusine!
    Sapera te credeam baiat istet dar esti prost facut gramada!....cum sa accepti sa fi antrenorul unei asemenea echipe??????

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde
  • Kevin :

    vladut10
    Nu cred ca este cazul sa ii blamam pe jucatori si pe antrenor. Sistemul este de vina. Bulgarii au aceasta echipa inscrisa in campionatul lor gen LNBM si au jucat impreuna tot anul. Oare cate minute au prins copiii din echipa noastra pe la echipele pe unde joaca ? Unii dintre ei au mai jucat la U23 ( oare cate meciuri erau la U23?)altii au prins 2-3-5-7 minute prin LNBM cand isi mai aduceau antrenorii aminte ca mai sunt si juniori pe banca.In rest, sunt parteneri de antrenament. Tot e bine acum, dar iti dai seama ca daca se continua cu 6 jucatori straini , romanii vor disparea? Ai vazut pe Protv reportajul in care Marcel Tenter spunea ca nu are ACUM jucatori la Nationala mare? Dragul meu, inainte sa dam cu piatra ,mai bine ne gandim daca e bine cand mergem la sala aceea frumoasa din Craiova sa vedem cum joaca strainii ,ca jucatorul roman desi exista .... lipseste cu desavarsire la echipele inscrise in campionat( ma refer la bancile scurte invocate). Hai sa nu fiu rau.... mai exista cate o floare pe ici pe colo........dar cu o floare nu se face primavara iar floarea se va retrage si ea ca nu o sa poata sa joace pana la pensie.
    Si apoi echipa aceasta am vazut ca s-a reunit pentru prima data pe 3 iunie , 3 iunie iti spune ceva? 10 zile au trecut si au avut meci international. Cu cine? Cu o echipa care tot anul a jucat in liga lor profesionista.Pe cand ai nostri au inceput pregatirea de curand. Iti aduci aminte inceputul de campionat cand echipe renumite dau cu stangul in dreptul?.
    Eu cred ca ar trebui sa ii incurajam, sa le fim alaturi ca sa capete incredere, curaj, pentru ca sunt copii talentati care fac multe sacrificii ca sa fie acolo si sa reprezinte tara.
    Stiu ca in adancul sufletului tau imi dai dreptate si pentru ca esti un cunoscator sper ca vei reveni cu alt post in care sa-ti indulcesti tonul folosit.

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde
  • BIBU :

    penibil?
    Penibili sunt altii...nu copiii astia.Echipa bulgara e inscrisa in liga lor nationala ,au meciuri tari in picioare....Ai nostri datorita" priceperi antrenorilor" (marea majoritate straini)stau pe banca si nu li sa da nici o sansa .Deci nu sunt antrenati si sunt aceeasi care au fost la u18 acum 2 ani ,cu rezultate bune sub conducerea lui Nini..Talente sunt ,dar trebuiesc slefuite si federatia nu are smirghel ptr ai slefui?????"Daca federatia acorda aceeasi mare atentie jucatorilor romani ,in 3,4 ani nu mai avem nici echipa nationala."

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde
  • BIBU :

    kevin
    Suntem pe aceeasi unda .Ma doare sa citesc astfel de comentarii (vladut).....cred ca sti si de ce ,sau iti dai seama de ce.

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe arh :

    Kevin
    Cata dreptate ai! Trebuie sa avem incredere in baietii care ne reprezinta tara, probabil ca si ei sunt extrem de suparati de rezultatele obtinute! Poate asa isi dau seama si cei care ii conduc unde sunt punctele slabe si sa le repare pana la campionat. Nu pot decat se le urez mult succes si sa se ambitioneze la meciurile care urmeaza!

    cu 10 ani în urmă (14.06.2013) Raspunde
  • Stoiko11 :

    Vladut10
    Hai sa ne punem doar putin capul la contributie si sa vedem de ce un antrenor pe care il credeai tu "baiat istet" a pus meciurile la inceputul perioadei de pregatire, cu o echipa care era de asteptat sa ne bata... Da, probabil pentru ca suntem doar de o saptamana impreuna si trebuie sa vedem la ce vom munci in restul perioadei de cantonament. Corect! Tu chiar crezi ca am plecat in Bulgaria cu gandul sa batem si sa te facem pe tine fericit? Nu, defapt am plecat acolo sa invatam ceva. Si in a invata nu vad nimic penibil. Poate ca tu te gandesti ca nu avem ce invata cand jucam cu o echipa care ne bate la 50 de puncte, dar chiar surprinzator pentru cineva care a jucat baschet doar comentand pe internet, chiar am invatat multe, si acum ne intoarcem acasa cu niste obiective de antrenament clare. Pacat ca oamenii stiu doar sa descurajeze. Singurii care stiu ce se intampla sunt jucatorii si parintii lor, care fac orice sa incurajeze echipa asta, restul critica dar nu inteleg. Imi pare rau ca ai simtit sa spui asta despre antrenor, dar este clar ca nu iti dai seama ca inca il poti considera "baiat istet" pe domnul antrenor, si in niciun caz cu asta nu a stricat nimic la reputatia lui, ci a dat dovada de o tactica pe care eu nu am mai intalnit-o.

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe olimpia_kos :

    Vladut10
    Nu trebuie sa sarim asupra antrenorilor si a acestor copii sa va spun si de ce:
    1. acesti copii vin dupa un sezon de "stat pe banca de rezerve"
    2. ultima data cand au jucat impreuna a fost acum doi ani la CE 2011
    3. mai mult de jumatate dintre ei vin dupa cel putin o luna de repaus pt. ca au avut bacul.
    4. la antrenamentele pe care le-au facut pana acum cu lotul au trebuit sa recupereze starea fizica, de tactica se vor ocupa de aici inainte...
    si sunt foarte multe aspecte care mai pot fi enumerate .....
    Ganditi-va ca acesti copii stau cam prost la capitolul "VACANTA" si sunt dispusi sa scrifice totul pentru a reprezenta ROMANIA.
    V-ati intrebat care a fost ultima lor vacanta fara cantonament?.....
    Asa ca nu trebuie sa le dam in cap, ci sa incercam sa ii sustinem pt ca au nevoie de moral ridicat. Vor intalni echipe care provin din campionate puternice si care au avut ocazia de a se pregati mai mult timp (ex. echipa Bulgariei care a participat in prima liga nationala)....
    Asa ca...HAI ROMANIA!....capul sus baieti!...avem incredere in voi si la CE cu totii vom fi cu voi....

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Lipsa valoare
    Ii respect pe toti cei care au incercat sa ma convinga ca jucatorii nostrii sunt valorosi,dar n-au dreptate!
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar cand iei bataie la baschet la o diferenta de 20-30 puncte atunci se cheama UMILINTA!....trebuie sa fi jucat baschet sa intelegeti treaba asta!....cand pierzi de la o echipa din lumea a 2-a spre a 3-a,cum e Bulgaria,la 47 puncte!!!!!!! in baschetul european sa nu zic mondial cum se numeste?
    Daca jucam cu Serbia ,Croatia,Spania,Turcia la ce diferenta sa ne asteptam???????......la ora actuala nu contam in baschet!....singurul jucator TANAR CAPABIL SA JOACE LA O ECHIPA BUNA DIN EUROPA E TIBARNA.....restul e can-can!
    De ce se intampla lucrurile astia?...simplu!

    - federatie incapabila;
    - antrenori care stiu decat romana....depasiti!...poate sunt cativa care stiu limba engleza si participa la cursurile de perfectionare de afara,dar care sunt ei si de ce nu se vad rezultatele???
    - selectie defectuoasa,avem foarte putini jucatori cu talie!
    - organizare care nu exista;
    - structura la fel ca si organizarea!

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    vladut
    De acord intr-o proportie covarsitoare cu tine,exceptia constituind-o antrenorul(iar Sapera nu e rau,crede-ma),caci oricat ar fi de valoros nu are timpul fizic necesar sa corecteze carentele baschetbalistice fundamentale(asa numitele "basics")cu care acesti jucatori vin de la copii si juniori mici,ei traind efectiv din talentul nativ si bruma de antrenamente efectuate,iar aici statistica la capitolele posesii pierdute si interceptii e graitoare...Din nefericire nimeni nu a avut taria si determinarea sa sparga buboiul care se coace la baza piramidei,unde se cladeste(chipurile) pe iluzia ticaloasa vanduta parintilor:daca vrei sa ai copilul inalt,suplu si frumos,adu-l la noi la baschet...

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    P.S.Vladut
    Ti-am lasat un comentariu la articolul cu Mirko Kovac.

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    Sapera!
    E un baiat stilat,da bine!
    Vorbeste engleza,un plus mare dar doar in tara noastra,deoarece afara toata lumea stie engleza,de la bucatarese pana la plus infinit!
    L-am urmarit sezonul trecut cu CSM,avea un lot bun ,cu potential,dar n-a reusit mai mult decat un loc 8 in sezonul regulat...putin !...personal cred ca nu a putut domina vestiarul!.....daca reusea o clasare in primele 4,da,atunci puteai sa-l treci la antrenorii tineri de mare perspectiva,asa.....ramane sa-l mai urmarim!

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Agelu :

    @Vladut10
    Nu are rost sa dam in antrenor . Ar insemna sa gasim un tap ispasitor si e cam devreme . Anul trecut am avut acelasi scenariu : criticat antrenorii ( Igor Georgiev de la U 16 a fost primul ) . Dar hai sa vedem fondul problemei : orice antrenor am aduce , e doar unul si va lucra cu materialul clientului . Daca astia sunt jucatorii , de unde sa scoata alta performanta ? Ne bucuram de meciurile spectaculoase de LN dar unde sunt jucatorii romani ? Eliminati generatia Stanescu, Burlacu, Carutasu, Dumitrescu ( scuze ca nu continui enumerarea ) si hai sa vedem cu cine ramanem . Putem numara 10 jucatori romani titulari in LN la echipele calificate in play-off ? De ce credeti ca merge juniorul fie la fotbal fie nu se apuca de sport ? Cei mai in varsta poate au prins fenomenul Nadia ( cand toate fetitele se visau gimnaste ) sau Ilie Nastase . Dar si Nadia si Ilie au aparut pentru ca au avut bazele materiale , antrenori, competitii unde sa creasca valoric . Asa ca hai sa-l lasam pe Sapera sa-si faca treaba cum stie el mai bine ( evident ca n-o sa rupa gura targului ) si sa incercam sa vedem ceva mai departe , altfel si la anul, si peste 7 ani vom purta acelasi dialog.

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @Agelu
    M-ai inteles gresit!
    Sapera ,in opinia mea, are o singura vina: aceea ca a acceptat sa fie antrenorul acestei echipe!
    El a picat ca musca-n lapte!
    Cand primesti o propunere o sucesti pe toate fetele :avantaje,dezavantaje,etc. ,el se pare ca a acceptat fara sa faca aceste calcule!
    Acum e tarziu: 53:100,episodul 1 cu Bulgaria!....e un antrenor tanar si daca vrea sa-si faca un nume in baschet ar trebui sa fie atent la detalii!

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    copii si tineri jucatori
    In privinta lor mai vreau sa precizez ca nu-s nici pe departe lipsiti de talent sau dorinta de afirmare,platesc doar un tribut crunt modului in care sunt pregatiti de cand incep sa deprinda tainele acestui sport coroborat cu situatia catastrofala a lipsei de meciuri in picioare,pana si amaratele alea de competitii interne la care participa desfasurandu-se in fuga calului,cu 3 meciuri intr-o zi ca sa mai economisim o noapte de cazare,ca sa nu mai vorbesc de meciuri amicale de pregatire,majoritatea echipelor bifand un mare ZERO la acest capitol an de an...asa ca in lipsa de performanta ramane sa ne hranim cu polemici si sa tot acumulam frustrari...

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • Kevin :

    @Vladut10
    Sportivii, mai ales cei care au facut sau fac sport de performanta, sunt persoane deosebite: isi respecta coechipierii, isi respecta adversarii, vorbesc respectuos chiar cand nu le convine ceva, sunt inteligenti, sunt volubili,se adapteaza la orice situatie, nu au timp liber pentru ei daca iubesc ceea ce fac.Prin asta ne deosebim de muritorii de rand. Cred ca stii ca nu trebuie sa lovesti adversarul cand este ingenuncheat!Aici nu este vorba de adversarii tai ci de niste copii si antrenorul lor. Si culmea , copiii astia si antrenorul lor chiar stiu engleza si traiesc in Romania( marea majoritate au antrenori straini cu care vorbesc numai in engleza, nu prin semne). Nu suntem noi in masura sa ii jignim! Ei joaca baschet din pasiune si renunta la vacanta (la care noi nu renuntam in ruptul capului) pentru a reprezenta Romania.
    Oare echipa aceea la care spui ca ai jucat nu a mancat bataie niciodata la 30 de puncte? Nu cred ca a avut numai victorii . Atunci a fost umilinta sau neputinta? Dar pe vremea aceea era alt sistem de baschet in tara noastra si nu erau straini in campionat. Iar noi mergeam si vedeam meciuri de baschet chiar daca nu erau spectaculoase ca azi.
    Echipa din lumea a 3-a a Bulgariei cum ii spui tu are echipa U20 inscrisa in liga lor profesionista, chiar sub acest nume. Cauta la Bulgarian Basketball Federation si o sa vezi. Stii, urmaresc fenomenul acesta de mult timp , atat ca fost jucator de baschet,ca specator si nu in ultimul rand ca specialist in domeniu. Dar niciodata nu mi-am permis sa-i jignesc pe altii pentru ca acesti altii sunt printre cei care ma ajuta sa imi petrec timpul liber in mod placut ( privind meciurile de baschet la care ei sunt actorii principali, pentru ca merg si la meciurile juniorilor). Jucatorii cu talie pleca in strainatate , oare de ce? Anul acesta au plecat 4 juniori in Spania( Popa , Cate, Uta, Neagoe-toti peste 2 metri) , 2 in America , oare s-or mai intoarce? E grav daca au inceput sa ne plece si sportivii. Stii, mie nu imi convine ca din taxele platite de mine la primarie sa se plateasca straini adusi pe bani multi sa joace in campionatul nostru si asta din ce in ce la mai multe discipline. Prefer sa contribui la dezvoltarea sportului romanesc.
    Dar ajunge, sa nu mai amplificam acest subiect!
    Bafta copii la meciurile care vin si NU LASATI PE NIMENI SA VA FURE VISUL!

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    @kevin
    Iti pretuiesc gandurile si ti le impartasesc in buna masura,dar prea ai idilizat tabloul.Ca fost component al unui lot national de tineret(chiar daca in alt sport)iti spun si eu ca spiritul de campion si increderea in propriile-ti forte se cladesc pe victorii,nu pe motivarea mediocritatii sau cultivarea autosuficientei.Cu certitudine pe acesti copii deosebiti nu trebuie sa-i "ingropam",dar cu siguranta trebuie sa-i constientizam si sa-i stimulam pentru a-si continua traseul la alte standarde.

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silviu :

    pt.vladut 10
    Acum ceva timp cand am avut contre pe tema"umilintei" ,bineinteles legata de diferenta mare de scor ma contrai rau de tot.Spuneai ca in baschet nu exista umilinta exista victorie si atat.Iti aduci aminte?Daca nu, nu este nimic.Si de la o federatie care nu are cvorum pentru cel mai important eveniment, Adunarea Generala la ce sa te astepti.

    cu 10 ani în urmă (15.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    ....
    Kevin,incearca sa fi mai concis!
    Mesajele tale sunt ok ,dar esti greu de urmarit,scrii prea mult!
    Am spus ca Federatia Romana de Baschet e principala responsabila pentru aceste rezultate catastrofale!....nu ai ce sa speri cand in fruntea Federatiei sunt numai incapabili!
    Nu am nimic cu copii,practica un sport si asta inseamna enorm in ziua de azi cand tentatiile sunt altele!
    Nu sunt de acord nici cu antrenorii de baschet(nu toti ,dar destui) care de cand incepe antrenamentul pana se termina stau in usa salii si fumeaza tigare de la tigare neinteresandu-i de copii si antrenament!
    De asta sunt dezamagit!....ca 4 copii cu talie au plecat in Spania....da,pentru ca le ofera alte conditii de pregatire,alt viitor in ceea ce vor ei sa faca!
    Cat de greu o fi sa faci copy - paste (daca nu te duce capul altfel,ma refer aici la Federatie) cu sistemele competitionale din Spania,Grecia,Croatia,Serbia,Italia!

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Vladut10 :

    @kevin
    zisei de Kevin,dar nici eu nu sunt departe cu marimea mesajului!:)
    scuze!...sunt multe de spus,din pacate se pierd in eter!

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    juniori
    sezonul competitional pt juniori este incheiat sunt 4 luni de pauza mai putin pt cei de la loturile nationale ce fac juniorii ceilalti in aceste 4 luni???>...........antrenamente firave ,jocuri 3la 3 in parc ,sport arena odata pe luna,practic intra intr-o consevare si nu acumuleaza in aceasta perioada ,nu cred ca NU ar implica un efort financiar major pt a se organiza de exemplu de marile multinationale de retail care au spatii imense in parcari cat sa coste 4 terenuri amenajate pt 3 la 3 cu ceva premii simbolice,aci cred ca federatia ar trebuii sa se implice puternic, ghita muresan o face dar cu turneu tip campus insuficient mediatizat,si alti fosti mari jucatori dar eforturile nu se doresc a fi concentrate intr-o singura mare competitie pt marile orase macar ,aceasta pauza cred eu ca aduce un repaus care afecteaza juniorilor mai ales ca pot participa doar cei ce doresc ......asa cum sa pot aparea jucaroti alternativi pt cei de la lot care considera ca daca au ajuns acolo nimeni nu le poate lua locul CREATI COMPETITIE......

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe start :

    start
    unde sunt cei mai multi copii ???--in parcuri si mall-uri atunci trebuie sa mergi acolo sa mediatizezi acest sport ,este si o modalitate pt federatie de a ajuta cluburile sa atraga copii uitati-va concertele muzicale in mall-uri ale unor tineri care joaca intr-un film pt protv ,eu cred ca baschetul este dupa fotbat este al doilea sport de echipa care atrage la nivelul maselor, mai ales ca el poate fi jucat pe spatii reduse se joc ,UN CAMPIONAT ANEMIC LA NIVELUL JUNIORILOR ESTE INSUFICIENT

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde
  • usser :

    tot juniori
    copii talentati,frumosi si inteligenti(cu +/-),care renunta la copilarie pentru visurile lor,arondati unui sistem cu mari lacune,dincolo de latura financiara,conducere incompetenta,antrenori slabi si lipsiti de orice initiativa,ei bine dupa parerea mea ,aicea trebuie umblat ,nu la copii,ei sunt doar victimele,iar noi parinti si iubitori de baschet,simpli postatori.

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    confirmare
    Ma bucur ca sunteti foarte multi care prin comentariile postate confirmati cele scrise si de mine,adevaratele cauze ale acestui esafodaj putred.Ramane ca pe acolo pe unde suntem fiecare dintre noi sa mai luam si atitudine si lucrurile macar vor incepe sa se miste.

    cu 10 ani în urmă (16.06.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!