Stiri Acvile

România U20 feminin pierde în prelungiri cu Croația și va juca pentru locul 7 la european, divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
11.08.2019

România U20 feminin pierde în prelungiri cu Croația și va juca pentru locul 7 la european, divizia B

Naționala feminină U20 a României a pierdut în prelungiri cu Croația la Campionatul European, divizia B, de la Priștina. Partida a contat pentru locurile 5-8 și croatele s-au impus cu 72-69 (12-20, 13-15, 26-13, 16-19, 5-2). Tricolorele au condus cu un maxim de 10 puncte, dar adversarele au revenit în sfertul trei. Popescu a dus meciul în prelungiri, unde Croația a fost mai lucidă. Jocul a avut 10 schimbări de lider. România joacă astăzi cu Turcia pentru locul 7.

Croația le-a avut în primul 5 pe Andjela Katavic, Ana Haklicka, Josipa Pavic, Lucija Skoric și Lea Marsic. România a început meciul cu Ștefania Cătinean, Carla Popescu, Denisa Vați, Ana Vîrjoghe și Nicolett Orban.

Croatele au marcat primele șase puncte, iar Vîrjoghe a înscris primul coș al tricolorelor în minutul 3. România a egalat la 8 și la 10 pe mâna jucătoarelor de sub panou. Cătinean a dus reprezentativa noastră pentru prima dată la conducere, după o intercepție, iar Popescu și Vîrjoghe au dus ecartul la șapte lungimi. Vați a reușit prima triplă a partidei și a stabilit scorul primei pauze, 12-20.

Ecartul a ajuns la 10 puncte în favoarea tricolorelor după o nouă triplă a lui Vați, scor 13-23. Au urmat mai mult de cinci minute fără coș pentru România și Croația s-a apropiat la patru puncte. Cătinean a întrerupt seceta din atacul nostru cu o reușită din spatele semicercului și Orban a mărit diferența la 9 puncte. Adversarele s-au apropiat din nou și Popescu  a marcat cinci puncte la rând cu care a mărit ecartul la 10 puncte, cel mai mare din acest meci. La pauza mare tabela arăta 25-35.

Sfertul trei a fost cel mai slab al României în acest meci. Skoric și Katavic au strâns diferența la patru puncte în debutul acestuia, iar Vîrjoghe marca primele puncte ale noastre la intrarea în al doilea minut din sfert, de la linia de fault. România s-a distanțat din nou la 9 puncte după tripla lui Vați. Au fost aproape cinci minute fără coș pentru tricolore. Croația a profitat pentru a trece în față grație unui run de 11 puncte. Înaintea sfertului patru scorul a fost 51-48.

Katavic a marcat de afară și a pus din nou pe tabelă cea mai mare diferență în favoarea croatelor, la 54-48. Petrof a înscris primul coș al României în sfertul patru după mai mult de două minute și jumătate. Vîrjoghe a strâns ecartul la un punct după un coș cu fault, dar Katavic a scuturat din nou plasa de la distanță. Petrof și Popescu au egalat la 57, înaintea unei noi triple semnate de Katavic. Cătinean și Popescu au marcat din apropierea panoului și au dus din nou România la conducere, 62-63. Katavic a readus avantajul în tabăra croată, iar Popescu a transformat două libere în finalul timpului regulamentar pentru 67-67, ducând meciul în prelungiri.

S-a înscris puțin în cele cinci minute suplimentare. Pavic și Katanic au dus scorul la 70-67. Petrof și Katavic au transformat câte două libere și croatele aveau +3 cu mai puțin de 10 secunde rămase din joc. A urmat time-out-ul lui Cătălin Tănase, o triplă și două libere ratate de tricolore. Scorul final a fost 72-69.

Croatele au marcat 24 de puncte după greșeli adverse față de 18, iar scorul la puncte înscrise pe contraatac a fost 19-2. Învingătoarele au făcut diferența din semicerc cu 24 de reușite din 58 de încercări față de 21/53. Ambele echipe au marcat de 5 ori din spatele semicercului. 9-12 a fost scorul la libere transformate.

Andjela Katavic a fost coșghetera partidei cu 35 de puncte (5x3), având și 5 assist-uri. Josipa Pavic a fost singura integralistă. A terminat meciul aproape de double-double cu 18 puncte și 9 recuperări.

Ana Vîrjoghe a fost cea mai bună marcatoare a României cu 19 puncte (plus 6 recuperări), urmată de Carla Popescu, cu 18 puncte (5 recuperări, 5 assist-uri). Pentru România au mai înscris: Cătinean 9 puncte, Vați 9 puncte (3x3), Orban 8 puncte (17 recuperări, 7 assist-uri, 5 intercepții) și Petrof 6 puncte. Au mai jucat Fleșer, Al Ash Hab, Ghiță și Kovacs.

Astăzi sunt programate ultimele șase meciuri ale competiției de la Priștina. România încheie turneul la fel cum l-a început, contra Turciei. Cele două formații luptă pentru locul 7 de la ora 17:30. Turcoaicele au fost învinse de Israel în meciul de clasament, 80-83.

De la ora 12:30 este programată partida dintre Islanda și Ucraina, iar de la 15:00 se joacă meciul dintre Kosovo și Grecia. Ambele contează pentru grupa 9-12. Croația și Israel joacă pentru locul 5 de la ora 15:00.

Irlanda și Marea Britanie se întâlnesc de la ora 17:30 în finala mică și își dispută ultimul loc promovabil. Finala mare se joacă de la ora 20:00 între Bulgaria și Finlanda (foste colege de grupă cu România în faza a doua). În semifinale Bulgaria a trecut de Irlanda cu 68-58, iar Finlanda de Marea Britanie cu 86-68.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!