Stiri Acvile

S-a încheiat Campionatul Mondial U23 de 3X3 organizat în București, la Circul Metropolitan

S-a încheiat Campionatul Mondial U23 de 3X3 organizat în București, la Circul Metropolitan

În perioada 5-9 octombrie, la Circul Metropolitan din București, a fost organizat Campionatul Mondial U23 de 3X3. Atât în competiția masculină, cât și în cea feminină, 20 de naționale au luptat pentru o clasare cât mai bună.

La masculin, România a fost repartizată în grupa B, alături de Lituania, Japonia, Egipt și Taipei, în timp ce, la feminin, reprezentantele noastre au făcut parte din grupa A, avându-le drept adversare pe Franța, Ucraina, Chile și Egipt.

Iată jucătorii care ne-au reprezentat la Campionatul Mondial U23:

Masculin: George Blaj-Voinescu, Christian Chițu, Alexandru Coconea, Nicolae Ciucă

Feminin: Anisia Croitoru, Teodora Manea, Andreea Mititelu, Anamaria Pop

Tricolorii au avut un bilanț de o victorie (21-11 vs. Taipei) și trei înfrângeri (13-22 vs. Lituania, 15-22 vs. Japonia, 14-21 vs. Egipt) în proba masculină și nu s-au calificat în faza următoare a turneului.

Aceeași soartă a avut-o și naționala feminină care, însă, a reușit două victorii (17-14 vs. Chile, 20-10 vs. Egipt) și două înfrângeri (14-21 vs. Franța, 13-15 vs. Ucraina). Eșecul la limită în fața vecinelor noastre s-a dovedit a fi decisiv în cursa pentru sferturile de finală.

La masculin, Franța, Serbia, Lituania și Polonia s-au calificat în semifinale, Serbia și Polonia s-au luptat pentru aur, acesta fiind obținut cu scorul de 21 la 20 de către Polonia. În finala mică, Franța a trecut cu 21 la 17 de Lituania.

La feminin, Franța, Olanda, China și Statele Unite ale Americii au fost cele patru semifinaliste. În actul decisiv, Franța a reușit victoria (21-18) în fața americancelor, în timp ce Olanda s-a impus cu același scor împotriva Chinei.

Naționala masculină a României a ocupat locul 13, în timp ce selecționata feminină s-a situat pe poziția a 11-a.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • whatif :

    Antrenor?
    Nu a existat si staff/ antrenor? Am observat ca in posturile nationalei nu se mentioneaza niciodata cine formeaza echipa tehnica la vreo reprezentativa, dar ma asteptam ca o publicatie de stiri sa acopere mai amplu subiectul?

    cu 1 an în urmă (10.10.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      am gasit intr-o stire din 5 octombrie pe site-ul frb:
      "Ambele nationale ale Romaniei sunt coordonate de Hristu Sapera si Ancuta Stoenescu din partea FRB, iar staff-ul tehnic tricolor este format din antrenorii CATALIN STEFANESCU si LAZAR RASIC, scouterul ALIN SAFTEL, preparatorul fizic TUDOR ARTENI si kinetoterapeutul CLAUDIU ILINA."

      cu 1 an în urmă (10.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!