Stiri Acvile

Ștefan Săndulache, concluzii dure după rezultatele de la juniori din această vară

Ștefan Săndulache, concluzii dure după rezultatele de la juniori din această vară

Loturile naționale de juniori au avut rezultate dezamăgitoare, atât la feminin cât și la masculin, indiferent de categoria de vârstă (U16, U18 sau U20). Unul dintre influencerii din baschetul românesc, antrenorul Ștefan Săndulache, vine cu o serie de propuneri pentru ca baschetul la nivel juvenile să fie relansat.

Săndulache susține că programul „Performbaschet” al FRB nu a dat niciun rezultat și acest lucru se vede în rezultatele echipelor:

„PERFORMBASCHET si LOTURILE NATIONALE

Acum 7 - 8 ani a inceput acest program al FRB de "pregatire" si "selectie" a sportivilor in vederea loturilor nationale de juniori. Au trecut 2 cicluri olimpice si in 2019, anul de "cules roade" nu avem nici un rezultat notabil, cu nici unul din loturile nationale de U16, U18 si U20 atat feminin, cat si masculine. In afara de "licarirea" in ceea ce priveste atitudinea, dorinta de a fi invingatori a lotului masculin U16 si 2 victorii de inceput la U16 feminin. In rest "degringolada" valorica, din pacate”

El cere ca unele lucruri să se schimbe pentru a evita un dezastru la Mondialul U17 feminin pe care îl vom găzdui anul viitor:

„Apropo, mai este 1 an pana la Campionatul Mondial de U17 la care participam (fiindca organizam) si sa nu fie mirarea prea mare daca nu "iesim" din grupa sau daca infrangerile vor fi mai usturatoare decat cu Islanda. Am mai spus in 2006, de generatia nascuti 1989 masculin ca vor avea de suferit, daca nu ii "adunam" sub acelasi club si bagati in Divizia B macar timp de 1 an ca pregatire si am fost "hulit" timp de acelasi 1 an de cluburi, sportivi, oameni din federatie pana ne-a dat Serbia cu sala "in cap" la vreo 100 de puncte diferenta. Apoi liniste ...

Cu toate acestea tot as vedea si ACUM un "efort" al federatiei, cluburilor, parintilor, copiilor ca 1 an de zile sa fie sub acelasi club aceiasi antrenori, aceeasi pregatire, fiidnca sincer e totusi Campionat Mondial”, a spus Săndulache.

De asemene, Săndulache s-a oferit să fie antrenor al echipei de U17 feminin, în vederea competiției pe care o vom găzdui sezonul viitor.

 

PERFORMBASCHET ... si LOTURILE NATIONALE 🤔 Acum 7 - 8 ani a inceput acest program al FRB de "pregatire" si "selectie" a...

Posted by Sandulache Stefan on Sunday, August 25, 2019

*foto: facebook Ștefan Săndulache

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!