Stiri Acvile

Surse. FIBA ia în calcul să reia competițiile europene abia din 2021

Surse. FIBA ia în calcul să reia competițiile europene abia din 2021

FIBA ia în calcul amânarea competițiilor internaționale pentru luna ianuarie a anului 2021.

Surse apropiate site-ului nostru susțin faptul că evenimentele baschetbalistice internaționale de pe teritoriul Europei ar putea fi amânate pâna în luna ianuarie a anului următor. 

Vorbim de amânarea preliminarilor pentru Eurobasket 2021 programate în noiembrie, a competițiilor inter-cluburi organizate de FIBA: Euroleague Women, EuroCup Women, FIBA Europe Cup, dar și a Basketball Champions League.

Reamintim faptul că naționala masculină face parte din Grupa A a FIBA Eurobasket Qualifiers, alături de Spania, Israel și Polonia, în timp ce naționala feminină a fost repartizată în Grupa D din care mai fac parte Cehia, Italia și Danemarca. 

La nivelul cluburilor suntem reprezentați pe plan european de patru echipe: U-BT Cluj-Napoca, echipă angrenată în preliminariile Basketball Champions League, CSM Oradea și CSU Sibiu, ambele în grupele FIBA Europe Cup și Sepsi SIC Sfântu Gheroghe, echipă ce poate face pasul spre Euroleague Women. 

Dacă informațiile se vor oficializa și toate evenimentele amintite vor fi într-adevăr reprogramate pentru anul următor, acest lucru va pune mari dificultăți competițiilor de baschet din cadrul Jocurilor Olimpice de Vară de la Tokio. 

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Mda
    Cumva previzibil... Prea multe țări cu situații diametral opuse din perspectiva virusului.
    Într-un fel e mai bine așa, federațiile naționale au mână liberă să-și implementeze competițiile proprii.

    cu 3 ani în urmă (24.08.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      FRB
      ar putea organiza in Octombrie, Noiembrie si Decembrie cite trei turnee a cinci echipe in cadrul turului campionatului. Astfel s-ar asigura o continuitate a activitatii si cu riscuri reduse ( ar fi cam 3 saptamini in fiecare luna -14 zile cantonament, test Covid si 4 -5 zile de competitii ). Mai simplu si pentru eventuale transmisii TV !!! Ar mai ramine inca 2 turnee pentru 2021 iar apoi functie de evolutia pandemiei se poate trece la retur sau direct play-off.

      cu 3 ani în urmă (24.08.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      Hmm
      Nu cred că vom avea campionat în octombrie și noiembrie. Vor începe cu Cupa României, tot în sistem cu turnee și apoi final 8.
      Campionatul va debuta cel mai repede în decembrie sau ianuarie.
      Vedem totul depinde de ce va face Fiba cu cupele europene.

      cu 3 ani în urmă (24.08.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!