Stiri Acvile

Tragerea la sorți pentru Mondialul feminin U17 are loc la Cluj-Napoca pe 4 martie

Tragerea la sorți pentru Mondialul feminin U17 are loc la Cluj-Napoca pe 4 martie

FIBA, în colaborare cu FRB, organizează, în data de 04 martie 2020, ceremonia de tragere la sorți a grupelor din cadrul FIBA U17 Women’s Basketball World Cup 2020, competiție ce va avea loc în Cluj-Napoca în perioada 15-23 august 2020.

Tragerea la sorți va avea loc de la ora 12:00 în sala de conferințe din incinta Grand Hotel Italia din municipiul Cluj-Napoca și urmează sa fie transmisă în direct, în regim de streaming, pe canalul oficial de youtube FIBA. La evenimentul de la Cluj-Napoca vor participa președintele de onoare al FRB, Carmen Emilia Tocală, care este vicepreședinte FIBA-Europa și membru în FIBA Central Board, președintele FRB, Horia Paun, care este membru în Comisia de Competiții a FIBA-Europa, precum și reprezentanți oficiali ai FIBA.

La întrecerea din luna august a anului curent vor lua startul 16 reprezentative naționale, printre care se află și România, acestea urmând să fie împărțite în patru grupe de câte patru echipe.

În prezent, se cunosc numele a doar 12 dintre echipele care vor participa la marea competiție mondială de la Cluj-Napoca, acestea fiind stabilite astfel:
România –  organizatoare
SUA, Canada, Chile, Puerto Rico – primele patru clasate la FIBA U16 Women’s Americas Championship 2019
Mali, Egipt – primele două clasate la FIBA U16 Women’s African Championship 2019
Rusia, Lituania, Spania, Franța, Italia – primele cinci clasate la FIBA U16 Women’s European Championship 2019.


Ultimele patru participante de la FIBA U17 Women’s Basketball World Cup, România 2020, vor fi anunțate în data de 10 aprilie 2020, acestea fiind primele patru clasate de la FIBA U16 Women’s Asian Championship 2019, competiție continentală care se va derula în Australia, la Canberra, în perioada 5-10 aprilie 2020.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!