Stiri Acvile

Tricolorele U18, învinse de Slovacia în penultimul meci din grupă la Campionatul European, Divizia B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
09.07.2019

Tricolorele U18, învinse de Slovacia în penultimul meci din grupă la Campionatul European, Divizia B

Naționala feminină U18 a României a pierdut cu 50-54 în fața Slovaciei (5-12, 12-11, 13-22, 20-9) în penultimul meci din grupă la europeanul categoriei, Divizia B. Din minutul 6 selecționerul Nedeljko Lazic nu s-a putut baza pe cea mai eficientă jucătoare a României la acest turneu, Laura Vaida, după ce pivotul a primit o lovitură peste cap. Aceasta nu a mai revenit în joc, i s-au făcut analize și este ok. Slovacele s-au distanțat la 20 de puncte în repriza secundă, iar tricolorele s-au apropiat pe final.

România a început partida în formula Ștefania Cătinean, Laura Vaida, Anamaria Pop, Bianca Nan și Ilinca Păun. Slovacia le-a avut în primul 5 pe Petra Oborilova, Martina Dovcikova, Barbora Bohusova, Sofia Beranekova și Lucia Zilinska. Zilinska a deschis scorul, iar Vaida a egalat la 2. Tripla lui Păun le-a dus pe tricolore pentru singura dată în avantaj, 5-4. Acestea nu au mai găsit drumul spre coș timp de mai mult de 6 minute și jumătate, iar slovacele au profitat cu 8 puncte la rând. Selecționerul Nedeljko Lazic nu s-a mai putut baza pe Vaida din minutul 6, după ce pivotul a primit o lovitură în cap. Scorul primei pauze a fost 5-12.

S-a marcat puțin în debutul sfertului doi, câte două puncte într-un minut și jumătate. Petrof a scuturat plasa de afară și a strâns ecartul la patru lungimi, dar Dovickova a răspuns cu o reușită de după semicerc. Pop și Petrof au adus din nou România la patru puncte în spate în mai multe rânduri. La pauza mare tabela arăta 17-23.

Cătinean și Ciciovan au apropiat din nou reprezentativa noastră la patru lungimi, 21-25, dar au urmat mai mult de cinci minute în care tricolorele nu au punctat. Slovacia a reușit un run de 16 puncte în acest timp și scorul devenea 21-41 cu patru minute rămase din a treia perioadă de joc. Pop a oprit seceta din atacul României și pe finalul sfertului diferența a scăzut puțin. Scorul ultimei pauze a fost 30-45.

Virasztoova a dus scorul la 30-47 în debutul sfertului patru. Pop marca primele puncte ale tricolorelor în această perioadă de joc după aproape două minute și jumătate. Martonos și Petrof au strâns ecartul la 12 puncte cu șase minute rămase din joc. S-a marcat puțin în următoarele două minute, doar Bohusova punând puncte pe tabelă cu o reușită de afară. Cătinean a scuturat plasa de la distanță după un turnover de 24 de secunde al adversarelor, pentru 40-52. România a presat sus în terenul advers în ultimul sfert. Beranekova a marcat ultimele puncte pentru slovace, cu 2:45 minute rămase din joc. Acestea au ratat câteva libere în minutele rămase. Pop, Cătinean și Petrof au dus run-ul României la 10 puncte, dar tricolorele nu au putut recupera tot deficitul până la final. S-a încheiat 50-54 și cele două echipe sunt la egalitate cu câte 6 puncte după 2 victorii și 2 înfrângeri.

Evelina Petrof a fost coșghetera partidei cu 18 puncte (3x3), urmată de Anamaria Pop cu 14 puncte și 6 recuperări. Pentru România au mai înscris: Cătinean 8 puncte (4 assist-uri), Martonos 3 puncte (7 recuperări), Păun 3 puncte, Vaida 2 și Ciciovan 2 puncte (6 recuperări). Barbora Bohusova a înscris 11 puncte pentru învingătoare, la care Lucia Zilinska a încheiat în double-double cu 10 puncte și 13 recuperări.

În grupa C Austria a învins Macedonia de Nord cu 66-51, iar de la ora 22:00 se întâlnesc formațiile cu parcurs perfect în primele trei zile, Irlanda și Grecia. Tricolorele întâlnesc mâine Irlanda în ultima etapă din faza grupelor, de la ora 17:30.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!