Stiri Acvile

U20: România a pierdut categoric partida cu Germania din sferturile Campionatului European

U20: România a pierdut categoric partida cu Germania din sferturile Campionatului European

Naționala feminină a României va lupta în continuare pentru locurile 5-8 la Campionatul European U20 - Divizia B de la Craiova, după ce a pierdut cu 39-75 vineri (04.08) în disputa cu Germania, din sferturile de finală.

România: Paloma Cucu, Ana Ivan, Alexia Dobă, Cătălina Ion, Anisia Croitoru

Germania: Mailien Rolf, Nicole Brochlitz, Franka Wittenberg, Frieda Buhner, Paula Wenemoser

„Acvilele” au ținut Germania fără coș marcat din acțiune în primele patru minute, Buhner fiind cea care a oprit seria aceasta la 4-3 și cu tripla lui Brochlitz adversarele au preluat conducerea. Cucu a oprit pe moment run-ul nemțoaicelor cu un coș de la distanță, pentru ca apoi Rolf și Langermann să puncteze la 7-12. Tricolorele au avut o parte secundă nereușită în acest sfert inaugural și au intrat într-un deficit de 10 puncte: 7-17.

Croitoru a fost prima jucătoare din tabăra tricoloră care a marcat în al doilea sfert și Ana Ivan a modificat situația de pe tabelă pentru 11-17. Buhner a finalizat din căciulă și a întrerupt revenirea româncelor, după care Wittenberg a înscris pentru +8 în dreptul Germaniei și la jumătatea acestui sfert scorul a fost 13-24. Germania a ajuns la cinci reușite din spatele arcului de cerc și diferența a continuat să crească și cu două minute înaintea pauzei s-a ajuns la 14-31, pentru ca avantajul oponentelor să fie de 17 lungimi la intrarea la vestiare, 16-33.

O serie de cinci puncte la rând ale Germaniei s-a oprit cu reușita lui Ivan, de unde apoi Buhner a dus scorul la 18-40 și tot Ivan a fost cea care a ajutat România să atingă pragul celor 20 de puncte marcate aproape de jumătatea sfertului trei. Helen Spaine nu a greșit de la linia de fault și scorul a urcat la 20-49, de unde Ivan a răspuns cu o triplă și cu coșul lui Croitoru, tricolorele au ajuns în premieră în double digits la capitolul punctelor dintr-un sfert (27-49). Frolich și Spaine au fost următoarele marcatoare ale Germaniei și sfertul s-a închis cu perechea de libere pe care a împărțit-o Mihaela Panait: 31-54.

Adversarele au avut trei încercări bune din spatele arcului de cerc în primele secvențe din sfertul patru (34-63) și Brochlitz a dus în premieră ecartul la peste 30 de puncte. Panait a reușit după mai multe minute să contribuie pentru un nou coș din acțiune în dreptul României și Buhner a avut un three-point play la 37-71, pentru ca în final tricolorele să cedeze cu 39 la 75 și Germania s-a putut califica în semifinalele Europeanului de la Craiova.

Anisia Croitoru a totalizat 12 puncte, 3 capace, 2 recuperări și 2 intercepții, iar Ana Ivan a adunat 11 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, ele fiind singurele jucătoare ale României în double figures.

Nicole Brochlitz a terminat meciul cu 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, iar din spatele arcului de cerc a adunat 5/10. Următoarele marcatoare ale Germaniei au fost Frieda Buhner (15 puncte, 9 recuperări, 4 pase decisive) și Helen Spaine (14 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, 3/7 de la distanță).

România va continua competiția în grupa locurilor 5-8, unde se va duela sâmbătă, 5 august, de la ora 15.30 cu învinsa confruntării dintre Norvegia și Olanda.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!