Stiri Acvile

U20: România pierde pe final disputa cu Irlanda de la Campionatul European de la Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
30.07.2023

U20: România pierde pe final disputa cu Irlanda de la Campionatul European de la Craiova

România ajunge la un bilanț de 1-1 la Campionatul European U20 de Baschet Feminin, Divizia B. Tricolorele nu au putut repeta evoluția din meciul cu Georgia și au cedat în fața Irlandei cu scorul de 67-64.

România: Paloma Cucu, Miky Panait, Ana Ivan, Cătălina Ion, Anisia Croitoru

Irlanda: Ella O’Donnell, Kara McCleane, Sarah Hickey, Emma Glavin, Hazel Finn

Cucu a fost cea care a deblocat tabela, printr-un coș venit pe o pătrundere dificilă. Finn a replicat cu patru consecutive în aceeași posesie, în urma unui anti-sportiv încasat de tinerele Acvile. Glavin și Panait au bifat primele coșuri de la distanță ale partidei. Croitoru și Bota au readus naționala noastră în avantaj cu câte o reușită din interior (10-8). McCleane a egalat apoi de la linia de libere. Oaspetele au încheiat sfertul cu un run de 10-2, iar tripla lui Cooge stabilea scorul la capătul primului sfert: 12-20

Croitoru a redus din diferență în debutul sfertului secund. Irlandezele au marcat apoi șase puncte fără răspuns, însă tricolorele nu au cedat presiunii, iar Ion cu o triplă și Croitoru cu un lay-up au păstrat echipa în meci. Dobă a punctat și ea, în tranziție, ducând scorul la 21-29, înaintea unei noi triple a lui Coogan. Panait a marcat de sub inel și a forțat un timeout al adversarelor. Tripla lui Cucu aducea România la șapte lungimi. Irlandezele au cerut un nou timeout după ce Panait ne-a apropiat la doar două posesii (30-34). Finalul sfertului a fost dominat de adversare, care conduceau cu 41-33 la pauza mare.

A doua jumătate a debutat cu două minute fără realizări ofensive de ambele părți. McCleane a spart gheața printr-un and-one cu care ducea diferența în double-digits. Panait a marcat primele cinci puncte ale Acvilelor în partea secundă, duelându-se în coșuri de trei puncte cu Glavin. Dobă a dus scorul la 40-47, de la linia de libere. Hickey și McCleane au înscris în posesii consecutive în tranziție, iar Mădălin Piperea a cerut timp de odihnă pentru elevele sale după ce deficitul redevenise de două cifre. Irlanda a marcat alte patru puncte, înainte ca Ivan să oprească run-ul acestora de la linia de libere. Tabela indica 47-55 înaintea actului decisiv.

McCleane a inaugurat ultimul sfert cu un coș de la semi-distanță. Panait a replicat printr-un and-one pe contraatac. Ea a ratat aruncarea liberă rezultată, dar a punctat de la distanță datorită recuperării ofensive a lui Croitoru. Ion i-a urmat exemplul și româncele veneau la o singură posesie: 57-55. Kealy a răspuns imediat, dar Panait a lovit din nou afară și gazdele veneau la un punct. Ea a repetat isprava câteva minute mai târziu, readucând România la conducere: 61-63. Irlandezele au preluat inițiativa cu un minut înainte de final, prin Kealy. Ion a ratat o aruncare liberă ce ar fi putut trimite meciul în prelungiri, astfel că Irlanda a câștigat cu 67-64.

Miky Panait a fost cea mai valoroasă jucătoare a României, terminând cu 20 de puncte și 6 pase decisive. Anisia Croitoru a fost în double-double, cu 13 puncte și 12 recuperări. Tot 13 puncte a înscris și Cătălina Ion. Hazel Finn s-a remarcat pentru Irlanda, cu 18 puncte și 10 intercepții.

România va disputa următorul meci miercuri, 2 august, de la ora 18:00, împotriva naționalei Greciei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!