Stiri Acvile

U20F. Înfrângere pentru România la debutul la Campionatul European

Ciprian Petcuț

Ciprian Petcuț
05.07.2013

64-67

19-21, 13-21, 10-17,22-8

Echipa națională U20 feminin a României a debutat azi la Campionatul European U20, Divizia B, eveniment ce se desfășoară la Albena în Bulgaria.

Tricolorele mici au fost depășite de reprezentativa similară a Portugaliei, cedând la limită cu scorul 64-67. Acestea au fost conduse pe întreaga durată a partidei, cea mai mare diferență ajungând și la 20 de puncte, dar au avut o revenire în ultimul sfert, insuficientă pentru o victorie.

După un început bun al României cu 2 triple semnate de Alexandra Dumitrache și Diana Moraru, naționala Portugaliei a preluat înițiativa și s-a desprins pe tabelă. Cu 2 minute rămase, scorul era 18-11 pentru portugheze, dar până la finalul primului sfert, tricolorele au reușit să se apropie la doar 2 puncte. Până la pauza mare, reprezentativa similară sub 20 de ani a Portugalei și-a majorat avantajul, întrând la cabine cu un avans de 10 puncte.

Sfertul al treilea a continuat la fel ca prima repriză cu Portugalia la cârma jocului, ba mai mult, acestea distanțându-se și la 20 de puncte diferență cu 9 minute rămase din joc. Când toate conturile păreau încheiate, tricolorele au vrut să demostreze că nu aceasta este valoare dintre cele două echipe și au avut o revenire de senzație. De la scorul 42-62 pentru adversare, formația pregătită de Dan Fleșeriu și Monika Brosovszky a marcat coș după coș, ecartul de puncte ajungând la doar 3 diferență cu 50 de secunde rămase din joc, scor 64-67. Portughezele pierd mingea, România are atacă, dar Hanna Demeter ratează o aruncare de 2 puncte și meciul se încheie cu un eșec.

Cea mai bună marcatoare pentru noi a fost Sonia Ursu cu 15 puncte acumulate, 9 recuperări și 3 pase decisive, secondată de Alexandra Dumitrache cu 13 puncte, 4 recuperări și 4 assisturi. Alina Crăciun a contribuit și ea cu 9 puncte, 7 recuperări, 3 assisturi.

Ines Viana a fost principala marcatoare din tabăra Portugalie cu 18 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Just smile:) :

    Never give up!
    Capu sus fetelor:) v-ati luptat si ati incercat... asta e tot ce conteaza:) multa bafta in urmatoarele meciuri!

    cu 10 ani în urmă (06.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!