Stiri Acvile

Universiada 2013 - Concluzii după primul meci al României

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.07.2013

 

România a învins Filipine la primul meci de la Jocurile Mondiale Universitare 2013. Conduși de către Tudor Costescu, tricolorii nu au avut niciun fel de emoții, controlând jocul de la un capăt la celălalt. Dovadă în acest sens constă și scorul pe sferturi.

Statistic observăm următoarele aspecte, pozitive și negative, în jocul României:

- procentajul excelent la aruncările de două puncte

- numărul mare de aruncări libere acordate, însă și procentajul modest la acest capitol (cu vreo 15 procente sub o medie normală, acceptabilă)

- superioritatea la recuperare și numărul mare de recuperări ofensive în condițiile unui procentaj bun la finalizare pe aruncările din acțiune

- numărul mare de pase decisive și raportul de aproximativ 50% al acțiunilor finalizate cu coș după o pasă (jumătate dintre reușitele din acțiune au venit pe seama unor acțiuni colective)

- numărul îngrijorător de mare al posesiilor pierdute, un aspect ce vine să caracterizeze perfect orice lot al României, nu știm să păstrăm posesia mingii în condițiile în care adversarul 'citește' foarte repede faptul că avem dificultăți la capitolul oamenilor capabili să care mingea, să aibă grijă de ea precum și la recepția ei.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    asa-i.....
    Pivotii echipei au avut 15 TO, concluzia articolului, cea din ultimul alineat este una de tipul "tin capra de coarne dar zic ca-i suta"( suta= fara coarne). Oare chiar nu va uitati pe statistica meciului? sau o interpretati cum va convine? pacat.....

    cu 10 ani în urmă (07.07.2013) Raspunde
  • flavy :

    ha
    Ar trebui sa fim mandri de ce au facut baietii nostri in meciurile jucate (inclusiv cele din Germania)chiar daca voi plangeti(in alt art.) generatia lui Adi Tudor(generatie care daca tin bine minte pierdea in fata Germaniei cu 30 de pcte)in timp ce nu dati nici o sansa lotului actual. Cautati mereu "tapul ispasitor" si ii gasiti vinovati pe cei care trebuie sa "care" mingea spunand ca nu sunt capabili sa o faca. Intrebarea este : a vazut cineva meciurile astea toate sa vedeti cine si cum "a carat" mingea, sau vorbiti dupa statistici?(pentru ca usurinta si tactica mingilor "carate" nu apare pe statistici dragilor.) Domnule Adrian Micinic am vazut si articole mai bune. Ne dam si noi putin interesul sau scriem povesti pe care sa le creada cei de la minibaschet?

    cu 10 ani în urmă (07.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!