Stiri Acvile

Universiada 2013 - Rolland Torok, cel mai eficient jucător al tricolorilor cu Filipine

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.07.2013

 

Rolland Torok, un baschetbalist cu minute importante pe parchet în sezonul 2012/13

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a învins Filipine, scor 106-58, la debutul în cadrul Jocurilor Mondiale Universitare 2013, de la Kazan (Rusia). Tricolorii nu au avut emoții la primul meci, controlând jocul de la un capăt la celălalt.

În primul rând trebuie notat faptul că antrenorul Tudor Costescu a avut posibilitatea de a-și vedea la lucru toți jucătorii într-un execrițiu extrem de util. Adică în cadru oficial, într-un mediu cu totul diferit față de meciurile de verificare ori de ședințele de antrenament. Chiar dacă adversarul a fost extrem de modest, lucrul anterior amintit poate fi important. Mai ales că vorbim despre niște jucători tineri și a căror mare problemă este tocmai lipsa experienței pe parchet. A jocurilor în picioare.

Astfel, înainte de toate trebuie să ne gândim la acest aspect. Dacă la aceeași vârstă există jucători din alte țări cu sute de meciuri cu miză în picioare, la capitolul tinerilor jucători români există cazuri în care lipsa experienței în jocurile oficiale constituie principala problemă.

Niciun jucător din echipa națională nu a jucat mai mult de 21 minute. Cele mai multe au fost acordate lui Adrian Guțoaia. Căpitanul acestei echipe și  Jucătorul gălățean este unul dintre sportivii cu experiență semnificativă chiar și la nivel de EuroChallenge.

Corpodean și Țibîrnă au beneficiat de câte 20 minute pe parchet, iar Petrișor, Pop și Torok au bifat câte 18 minute în joc. Urmează Toth cu 17, Dumitrescu cu 15, Negoițescu și Orbeanu, fiecare cu câte 14, Roșu cu 13, iar Ioan a avut 12.

Din punct de vedere statistic, România a avut următorii lideri:

- eficiență - Rolland Torok (19)
- puncte - Rolland Torok și Adrian Guțoaia (15)
- recuperări - Țibîrnă (11)
- pase decisive - Adrian Guțoaia (5)
- intercepții - Adrian Guțoaia (4)
- posesii pierdute - George Toth (6)

Adrian Roșu a avut 100% la aruncările din acțiune, având 3/3 la trei puncte și 1/1 la două puncte. Tot 100% din acțiune a avut și George Toth, care a terminat cu 5/5 la două puncte. Remarcabilă precizia la aruncare și pentru Vlad Negoițescu, care a terminat cu 5/6 din acțiune.

De notat că fiecare jucător a marcat cel puțin un coș din acțiune.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe luta :

    mai incercati
    nu Adrian Gutoaia este capitanul echipei universitare a Romaniei. Mai aveti 11 posibilitati....pacat

    cu 10 ani în urmă (07.07.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!