Stiri Acvile

Universiada 2013 - România a învins Japonia

Adrian Micinic

Adrian Micinic
08.07.2013

 

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a obținut a doua victorie consecutivă la Jocurile Mondiale Universitare 2013 de la Kazan. Tricolorii au învins Japonia cu scorul de 77-57.

România a început partida în alcătuirea Pop, Corpodean, Guțoaia, Torok, Țibîrnă. În schimb, Japonia a intrat pe parchet în alcătuirea Nagayoshi, Uto, Fuji, Nomoto, Nashimoto.

Confruntarea a demarat sub semnul echilibrului, niponii conducând cu scorul de 8-7 după cinci minute de joc. A urmat un parțial de 7-0, alimentat de tripla lui Petroșor, urmată de reușitele lui Guțoaia și Torok. Actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 20-9. În debutul secvenței a doua tricolorii au reușit să mențină un avantaj de peste 10 lungimi. Treptat diferența a crescut, ajungându-se la 34-17, în minutul 18. La jumătatea meciului tabela de marcaj indică scorul de 38-22.

Echipa asiatică a început mai bine repriza a doua, reușind un parțial de 9-4. Tricolorii au replicat cu trei libere din partea lui Torok și un coș din acțiune, semnat Guțoaia. Ecartul urcă la peste 20 lungimi, după coșurile din acțiune ale lui Corpodean și Torok, respectiv liberele lui Petrișor. Japonia înscrie ultimele puncte ale acestei perioade de joc, cu zece minute înainte de final scorul fiind de 57-40. În secvența decisivă tricolorii au reușit să mențină un avantaj consistent, format din două cifre. Japonia ceva mai precisă la aruncările de la distanță, însă acest lucru nu a putut echilibra balanța în condițiile în care România a aruncat mult mai precis din interiorul semicercului și a evitat problemele la controlul mingii consemnate în partida anterioară. Pe final Guțoaia a înscris cinci puncte consecutive și a alimentat un parțial de 12-2. Partida s-a încheiat cu scorul de 77-57.

Statistica României în acest meci:

Următorul meci al României este marți (09.07), împotriva Mongoliei, cu începere de la ora 09:00.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!