Stiri Acvile

Universiada 2013 - România a spulberat Filipine la debut

Adrian Micinic

Adrian Micinic
07.07.2013

 

Echipa națională universitară de baschet masculin a României a învins Filipine, scor 106-58, în primul meci de la Jocurile Mondiale Universitare 2013, în desfășurare la Kazan (Rusia). 

Tricolorii s-au instalat la conducere de la început, desprinzându-se la 22-8 pe parcursul primei secvențe, fiind superiori la recuperare, dar și din punct de vedere al preciziei cu care s-a aruncat la coș. În actul al doilea s-a consemnat un parțial de 18-16 în favoarea elevilor lui Tudor Costescu.

Vlad Dumitrescu are 7 puncte, 3 recuperări, Adrian Guțoaia are 7 puncte, Rolland Torok a adăugat 6 puncte, 3 recuperări, iar Adrian Roșu a totalizat 6 puncte, 2 recuperări.

România are 13/25 la aruncările de două puncte, 3/12 la trei puncte și 5/11 la linia de pedeapsă.

Recuperări: 31-19 (10-5 ofensive)
Pase decisive: 5-1
Intercepții: 7-6
Posesii pierdute: 15-15
Faulturi: 7-13

Statistica echipei României la jumătatea meciului:

Pe parcursul secvenței a 3-a, jocul ofensiv al României a funcționat mult mai bine. Procentajul aruncărilor de două puncte a crescut vizibil, iar ecartul a urcat la 30 de puncte, scor 69-39, în minutul 27. De asemenea, compatrioții noștri au dominat lupta sub panouri, având un număr mult mai mare de recuperări față de adversar (43-24). Astfel, cu zece minute înainte de final, scorul este de 75-45.

Rolland Torok are 15 puncte, 8 recuperări, Adrian Guțoaia a bifat 13 puncte, 4 intercepții, iar Vlad Dumitrescu, Iulian Orbeanu și Alex Pop au câte 7 puncte fiecare. De notat că pe parcursul sfertului al 3-lea, Tudor Costescu l-a trimis în teren și pe Dan Ioan, astfel încât a fost rotit întreg lotul de jucători încă de la primul meci.

România a controlat jocul și pe parcursul secvenței decisive, în pofida faptului că au fost folosite mai multe formule de joc. De fapt, fiecare jucători din trupa lui Tudor costescu a bifat peste 10 minute în teren. Avantajul a continuat să crească, tricolorii impunându-se la o diferență finală de 106-58.

Statistica României:

 

Într-un alt meci contând pentru grupa din care face parte și România, reprezentativa Serbiei a surclasat-o pe cea a Mongoliei cu scorul de 110-56. Djordje Gagic, pivotul lui Partizan Belgrad, a realizat un double-double cu 13 puncte și 11 recuperări. De asemenea, a jucat și Darko Balaban, fostul jucător al lui BC Mureș. El a avut 11 puncte de joc, perioadă în care a strâns 4 puncte și 2 recuperări.

Luni (08.07), cu începere de la ora 09:00, România întâlnește Japonia.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!