Stiri Acvile

Virgil Stănescu despre Națională: ”Văd potențial în acești jucători!”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
12.08.2013

Virgil Stănescu a fost plăcut impresionat de evoluția jucătorilor din lotul de seniori în partida cu Bulgaria. Fostul căpitan al echipei naționale a României a declarat în cadrul emisiunii TotalBaschet Radio Show de la Radio GSP că vede potențial în tinerii jucători ce îmbracă acum tricoul României și crede că lotul se poate maturiza pe măsura disputării meciurilor internaționale.

Am fost plăcut impresionat la meciul cu Bulgaria. Am fost impresionat de acest grup de tineri cărora nu le dă nimeni nicio șansă. La meciul cu Bulgaria am văzut potențialul acestor tineri și dorința pe care le-au avut, cel puțin cât au putut ține ritmul. Ne mai trebuie oameni în lotul național, dar poate aici este și problema. Jucând mai puțin în campionat (jucătorii) își pierd din încredere și din identitate, însă cred că lotul național de acum poate prinde maturitate odată cu disputarea mai multor jocuri internaționale, cu mai multă pregărire comună.

Referitor la înfrângerile cu Bulgaria și Islanda din debutul campaniei de calificare la EuroBasket 2015, Stănescu spune că eșecul cu vecinii de la sud de Dunăre este oarecum normal, dată fiind valoarea adversarilor, în timp ce meciul cu Islanda a fost câștigat de nordini datorită dăruirii suplimentare.

Una peste alta, au fost două eșecuri, cu Bulgaria și Islanda. Bulgaria este clar peste noi în baschetul European, nu poți face o tragedie din această înfrângere. Cu Islanda da, este un eșec, a fost și pe vremea noastră. Ne-a demostrat că ambiția pe care o au a contat foarte mult. Avem de învățat de la ei, dar asta nu ne dă dreptul să îi judecăm pe cei de acolo (jucătorii din lot) pentru că știu că se dăruiesc. Poate această dăruire mai trebuie educată, lucru pe care Marcel (Țenter) îl face destul de bine, poate mai trebuie lucrată, dar trebuie să avem răbdare cu ei (jucătorii).

Stănescu și-a adus aminte și de înfrângerile pe care naționala României, cu el în teren, le suferea în fața Islandei și recunoaște că a fost impresionat de dăruința ”insularilor”.

Subiectul Islanda este sensibil și pentru mine deoarece ne-a bătut și pe noi, cand eram toți cei ne consideram jucătorii din vechea gardă. Ne-au bătut și la ei și la noi. Au fost meciuri în care cât aș vrea eu să cred că am jucat slab, că nu ne-a intrat, am fost impresionat de dăruința pe care o au islandezii.

Virgil Stănescu a făcut referire la înfrângerile 73 – 79, respectiv 72 – 80 din cadrul campaniei de calificare la EuroBasket 2005. În acea perioadă pentru România evoluau Virgil Stănescu, Paul Helcioiu, Claudiu Fometescu, Cătălin Burlacu, Flavius Lăpuște, Rareș Apostol, Bogdan Popescu, Tudor Dumitrescu, Mihai Silvășan, Levente Szijarto.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!