Stiri

Cum arăta Chicago Bulls după „era Jordan”

În perioada aceasta de autoizolare, majoritatea suporterilor de baschet din lume și-a concentrat atenția asupra „The Last Dance”, documentarul despre Michael Jordan lansat în 19 aprilie. Cea mai mare parte a filmărilor a fost făcută de-a lungul stagiunii 1997-1998, cea în care Chicago Bulls a câștigat ultimul titlu din istorie.

După acel sezon, Jerry Krause l-a înlocuit pe Phil Jackson cu Tim Floyd și a produs o mulțime de modificări în lot. Prin urmare, anul competițional 1998-1999 a fost unul de coșmar pentru Chicago Bulls, formație ce a câștigat doar 13 partide.

În precedenta campanie, Jordan & Co. obținuseră 62 de victorii doar în sezonul regulat și apoi încă 16 în playoff. Așadar, organizația deținută de Jerry Reinsdorf a avut parte de un regres uriaș. Într-adevăr, sezonul 1998-1999 nu a avut 82 de meciuri, ci doar 50 din cauza unei greve, însă dacă păstrăm proporția, ar reieși că Chicago Bulls ar mai fi câștigat încă 8 jocuri.

În cele 50 de confruntări disputate, trupa lui Tim Floyd a reușit în doar trei rânduri să marcheze mai mult de 100 de puncte, în timp ce a avut 6 ocazii în care a înscris mai puțin de 70 de puncte. Cea mai slabă prestație a lui Chicago Bulls a fost consemnată în 10 aprilie 1999, când Chicago Bulls a pierdut cu scorul de 49-82 în fața lui Miami Heat.

Ultima partidă în care o echipă din NBA a marcat sub 50 de puncte avusese loc cu aproape jumătate de secol în urmă. În 22 noiembrie 1950, Fort Wayne Pistons a învins-o pe Minneapolis Lakers cu scorul de 19-18, profitând de faptul că nu exista nicio regulă referitoare la timpul de atac. Prin urmare, formația din Fort Wayne a ținut de minge până la fluierul final al arbitrilor.

Revenind la disputa din 1999, cele 49 de puncte ale lui Chicago Bulls au fost distribuite în felul următor: Dávid Kornél (13 puncte), Toni Kukoc (10 puncte), Bill Wennington (7 puncte), Ron Harper (6 puncte), Dickey Simpkins (5 puncte), Randy Brown (4 puncte), Rusty LaRue (2 puncte), Keith Booth (1 punct) și Mark Bryant (1 punct).

Așadar, cel mai bun marcator al lui Bulls a fost Dávid Kornél, singurul jucător maghiar care a evoluat vreodată în NBA. Acesta va fi invitatul lui Marcel Țenter în interviul de săptămâna viitoare al emisiunii Gheparzii.

Uitându-ne la cifre, ne dăm seama ce impact uriaș au avut plecările lui Jackson, Jordan, Pippen și Rodman asupra celebrei echipe din Illinois. După stagiunea 1997-1998, Chicago Bulls nu a mai reușit niciodată să revină în finala NBA, cea mai de succes perioadă petrecându-se de-a lungul mandatului lui Tom Thibodeau.

Primele două episoade ale documentarului The Last Dance au apărut luni, 20 aprilie, în România, putând fi urmărite pe Netflix. Următoarele două episoade vor putea fi vizionate începând cu ziua de 27 aprilie, pe aceeași platformă media.

*foto: 24.hu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!