Stiri Juniori U18 Feminin

Beata Bara-Nemeth, despre Slovacia: „O echipă care domină sub panou”

Beata Bara-Nemeth, despre Slovacia: „O echipă care domină sub panou”

România a ajuns în sferturi și la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B, urmând astfel exemplul băieților. Ambele naționale vor juca vineri, 5 august, primele care vor intra pe parchet urmând să fie „acvilele”.

Beáta Bara-Németh, jucătoarea lui KSE Târgu Secuiesc, a oferit un interviu în exclusivitate pentru Baschet.ro înaintea partidei cu Slovacia din sferturile Europeanului feminin. Ea a spus pentru început ce înseamnă pentru colectivul selecționatei tricolore calificarea în Top 8 la turneul final din Bulgaria:

„Ne așteptam la faptul că vom avea de muncit din greu pentru calificare. Știam că nu o să primim biletele pentru sferturi pe tavă. Calificarea între cele mai bune opt este un motiv de mândrie pentru noi și simțim că cele aproape 50 de zile petrecute împreună își aduc roadele.”

Mai departe, Bea a făcut o analiză pe scurt a Slovaciei, formație care a treut de faza grupelor cu 3-0 bilanț:

„Da, ne-am uitat peste ce joc au slovacele. În multe aspecte diferă de stilul nostru. Vorbim despre o echipă înaltă. O echipă care domină sub panou. Nu vom avea un meci ușor, dar avem încredere că putem câștiga.”

„Ne dorim victoria, indiferent de circumstanțe”

Tânăra jucătoare a scos în evidență și apărarea agresivă pe care România a avut-o în faza grupelor și cu care consideră ca multe adversare au fost luate prin surprindere:

„Mereu sunt lucruri de îmbunătățit în apărare și avem unde evolua. Consider că ne-am surprins mult adversarele de până acum cu felul nostru agresiv de a ne apăra. Dar, această abordare nu este mereu de ajuns. Probabil la recuperările defensive va trebui să fim mai atente și cu o mai bună comunicare am putea să ducem defensiva la un nivel și mai înalt.”

Jocurile consecutive sunt cele de la care are mari așteptări, cum va fi cazul și în aceste ultime zile la Sofia:

„Am primit tot mai multe minute de joc cu fiecare meci care venea și m-am străduit să profit de șansa ivită, pentru a ajuta cât de bine pot echipa. De obicei, în meciurile consecutive am nevoie de puțin timp până îmi intru în mână și prind ritmul jocului. Am așteptări mari de la mine pentru aceste ultime trei meciuri, mai ales în privința recuperărilor.”

În final, Bea a spus cum abordează echipa duelul cu Slovacia:

„Putem câștiga meciul cu Slovacia și astfel să ajungem în semifinale. Avem o atitudine pozitivă. Ne dorim victoria, indiferent de circumstanțe. Merităm asta!”

România și Slovacia se duelează astăzi, 5 august, de la ora 16.00 în sferturile Europeanului U18 Feminin - Divizia B. Confruntarea va putea fi urmărită pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!