Stiri Juniori U18 Feminin

Cifrele României la finalul CE U18 Feminin - Divizia B

Cifrele României la finalul CE U18 Feminin - Divizia B

Naționala României a încheiat duminică, 9 iulie, participarea la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B. Tricolorele au obținut un singur succes în Bulgaria, în ultimul joc și au terminat astfel pe locul 17.

Chiar dacă până la meciurile de clasament „acvilele” au fost fără victorie, acest lucru nu s-a văzut neapărat în cifrele de la principalele capitole statistice. Astfel, România a avut a șasea medie de puncte (62.9), a șaptea de recuperări (47.4) și a patra de assist-uri (18.0). În plus, tricolorele au fost la jumătatea clasamentului în privința procentajelor din acțiune (32.6%), problemele întâmpinate fiind în cazul posesiilor pierdute (22.0 pe meci, a șasea medie).

Cifrele la eficiență au scos în evidență clasarea foarte modestă, Anisia Pușcașu fiind lidera naționalei la acest capitol cu +9.9 în medie. Toate celelalte selecționate au avut cea mai eficientă jucătoare cu măcar +11.3 index.

Inevitabil, cel mai bun meci pentru „acvile” a fost cel cu Norvegia, singurul încheiat cu victorie, în acesta fiind stabilite mai multe recorduri ale echipei la diverse date statistice. În privința punctelor marcate, jocul cu Luxemburg din prima fază a fost cel mai eficient, atunci când România a pus 82 de puncte pe tabelă.

La nivel individual, Miky Panait a adunat 11.8 puncte pe meci în cinci apariții, fiind pe locul 17 per total la acest capitol în cadrul turneului continental. Ilinca Belegante a încheiat cu 37.1% de afară, al șaptelea procentaj. Panait a avut a treia medie de assist-uri (5.4), precum și de minute pe meci (34.8). Ioana David a contribuit cu 4.4 assist-uri pe joc, fiind a șaptea la European la acest capitol, iar alături de Maria Stănescu s-au regăsit în Top 20 la intercepții.

Ilinca Belegante s-a evidențiat în jocul cu Norvegia, când a adunat 28 de puncte și a avut 79% din acțiune. Punctele marcate au dus-o pe locul 5 per total într-un singur joc, iar acel procentaj a ajutat-o să fie prima la acel capitol într-un singur meci. Ea a apărut printre cele mai bune sportive de la acest turneu și în privința eficienței dintr-un meci, cu +35 în fața Norvegiei, fiind depășită la acest capitol doar de MVP-ul Europeanului, Faith Ehi Etute.

Ioana David a fost singura tricoloră cu 100% de la distanță într-un meci (vs. Luxemburg), tot ea ieșind în evidență de două ori la pase decisive, cu 10 în fața Ucrainei și 8 în duelul cu Norvegia. În acest ultim duel a adăugat 6 intercepții, dar a pierdut posesia în 8 rânduri. Miky Panait a fost tricolora cu cele mai multe încercări din acțiune într-un meci (25 vs. Austria), iar Anisia Pușcașu a contribuit cu 70% din acțiune în partida cu Grecia, procentaj ce a dus-o pe locul 7 la acest capitol pe durata unei confruntări.

Meciul cu Norvegia a adus un record personal de recuperări ofensive (7) pentru Beata Bara-Nemeth, care a ajuns astfel pe locul 8. Ilinca Belegante a terminat în cele din urmă pe poziția secundă la numărul de triple marcate într-un meci (6 vs. Norvegia).

Tricolorele au ieșit în evidență în mod negativ prin prestația ofensivă din meciul cu Estonia, când au marcat doar 35 de puncte. Austria a fost singura națională care a bifat o cifră mai modestă în atac pe parcursul unei partide la European (32 de puncte vs. Grecia). În plus, tricolorele au fost selecționata aflată în cea mai lungă serie de înfrângeri, după ce au pierdut de șase ori consecutiv, momentul fiind oprit în jocul pentru locurile 17-18.

Loredana Ion, Tudor Dumitrescu și Ionel Ivan le-au avut la dispoziție pentru acest Campionat European pe: Maria Stănescu, Ioana David, Ilinca Belegante, Anisia Pușcașu, Agnes Zane, Beata Bara-Nemeth, Karina Munteanu, Bianca Sîrbu, Delora Pricop, Greta Nemes, Mihaela Panait și Casiana Spineanu.

România a încheiat pe locul 17 din totalul celor 18 naționale prezente, cu următoarele rezultate:

  • 61-68 vs. Austria
  • 82-92 vs. Luxemburg (după overtime)
  • 54-69 vs. Grecia
  • 65-78 vs. Suedia
  • 35-70 vs. Estonia
  • 63-66 vs. Ucraina (după overtime)
  • 80-67 vs. Norvegia

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!