Stiri Juniori U18 Feminin

Croația a cucerit titlul european la U18 Feminin - Divizia B

Croația a cucerit titlul european la U18 Feminin - Divizia B

Campionatul European U18 Feminin - Divizia B a ajuns la final duminică, 9 iulie, în finala întrecerii de la Sofia calificându-se Croația și Luxemburg. Croatele au avut câștig de cauză în ultimul act și au cucerit titlul european în Divizia B.

Croatele au reușit să fie mai bune la capătul fiecărui sfert, diferența cea mai importantă înregistrându-se în primul parțial, pe care l-au câștigat la 10 puncte. În final, scorul a fost 93 la 66 în meciul care a închis turneul continental din Bulgaria.

Lucija Banovic (25 de puncte, 7 recuperări, 5 pase decisive) și Faith Ehi Etute (23 de puncte, 23 de recuperări, 7 pase decisive, 7 intercepții) au fost remarcatele din cele două naționale.

Luxemburg, medaliata cu argint, a dat MVP-ul întrecerii, fiind vorba despre Faith Ehi Etute. Ea a avut cifre ieșite din comun pe tot parcursul Europeanului de la Sofia și a înregistrat medii de 31.5 puncte, 23.3 recuperări, 6.2 intercepții, 4.3 assist-uri, respectiv +43.8 index al eficienței. Luxemburgheza a strălucit în duelul cu România, când a adunat cifre istorice: 40 de puncte, 33 de recuperări, 8 intercepții, 6 pase decisive și +63 la eficiență. Ea a încheiat cu un record de puncte contra Slovaciei, în sferturi (48).

Pe lângă Ehi Etute, în echipa ideală s-au regăsit:

  • Isa Hamalainen (Luxemburg)18.8 puncte, 5.7 recuperări, 3.0 pase decisive, 2.5 intercepții
  • Petra Bozan (Croația)12.4 puncte, 9.0 recuperări, 3.4 pase decisive
  • Panagiota Stoligka (Grecia)11.5 puncte, 2.3 recuperări
  • Jana Guska (Bosnia-Herțegovina)11.0 puncte, 10.0 recuperări, 4.0 pase decisive

Clasamentul în urma turneului continental de la Sofia:

  1. Croația 
  2. Luxemburg
  3. Grecia
  4. Bosnia-Herțegovina
  5. Slovacia
  6. Irlanda
  7. Islanda
  8. Bulgaria
  9. Olanda
  10. Ucraina
  11. Estonia
  12. Marea Britanie
  13. Suedia
  14. Danemarca
  15. Austria
  16. Macedonia de Nord
  17. România
  18. Norvegia

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    Jale
    Chiar și la nivel de juniori, Luxemburg sa fie așa lux? Toate echipele de după vin din țări cu pretenții. Bravo lor și rușine tutror

    cu 9 luni în urmă (10.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!