În cursul zilei de astăzi, Energia Rovinari primește vizita echipei CSM Oradea, confruntare ce se va desfășura în cadrul etapei cu numărul 28. Meciul în sine se anunță a fi unul al orgolilor. Pe de o parte, se află echipa gazdă, cu șanse infime de a-și atinge obiectivul și anume accederea în play-off. La polul opus, aflată într-o situație favorabilă, CSM Oradea, liderul ierarhiei generale, luptă pentru a se menține pe poziții împotriva altor trei echipe ce vânează vârful clasamentului cu trei etape rămase din sezonul regulat.
Dacă este să vorbim din punct de vedere statistic, partida dintre cele două protagoniste se preconizează a fi una echilibrată. Ca și dovadă stau procentajele la capitolele aruncărilor din interiorul semicercului (53.6%-58.7%), respectiv la cele din spatele liniei de 6.75 ( 35.5%-35.1%). În ceea ce privește precizia de la linia de pedepasă, ambele echipe întâmpină probleme, ce e drept nu atât de mari, înregistrând cifre modeste (74.7%-70.1%). Cât despre recuperări, un aport semnificativ în defensiva celor două formații, mediile se arată promițătoare (33%-34.6%). Un alt aspect al meciului îl constituie jocul în sine, care de această dată se dovedește a fi unul colectiv la gruparea orădeană (17.3 pase decisive/meci) și cu tendințe de individualism la gruparea gorjană (14.7 pase decive/meci).
Puncte tari
Jocul Energiei Rovinari este bazat pe calitățile individuale. Dacă la prima vedere acesta pare a fi de fapt un punct slab, în cazul gorjenilor el este valorizat datorită celor doi componenți Louis Darby, respectiv Jay Wisseh. Dacă cel din urmă amintit nu este adesea constant, conaționalul său este capabil să ducă în spate un meci întreg. Cert este că, în duleurile directe cu adversarii lor, indiferent despre ce echipă vorbim, ambii au forța de-a învinge, făcând, nu de puține ori, diferența în victoriile obținute de Energia.
La polul opus, punctul tare al Oradiei, este jocul colectiv pe care formația bihoreană se bazează adesea. Spre deosebire de echipa adeversă, scopul grupării orădene nu este de-a pune accent pe individualități, ci mai degrabă pe calitățile aceestora de-a se integra într-un colectiv unit. Până în prezent, bihorenii înregistrează cel mai mare număr de pase decisive din campionat, și anume 468. Totodată, trupa din Oradea dispune de o bancă de rezerve mai lungă decât cea a oponentei sale.
Puncte slabe
Energia suferă la capitolul posesilor pe meci și acest lucru se datorează în principal individualităților create de-a lungul timpul în echipă și de asemenea adeseori lipsei unei strategii de joc clare. În ierarhia generală care ce evidențiază mediile posesilor într-o confruntare, echipa gorjană se clasează pe ultimul loc, cu o medie de doar 71.3 posesii.
De partea cealaltă, așa cum s-a observat în lipsa lui Sasha Topchov, echipa de pe Crișul Repede nu se poate adpata oricărui sistem de joc. Astfel spus, stilul de joc actual al echipei este compatibil doar cu o parte dintre jucători, iar o dată introduse rezervele, jocul trupei bihorene nu pare să de-a același randament.
Acestea fiind spuse, rămâne de văzut care dintre cele două protagoniste va reuși să își pună în valoare atuurile, să își ascundă mai bine slăbiciunile și să obțină victoria la finele confruntării
1 comentariu la aceasta stire:
lamurire sper
cu 12 ani în urmă (25.03.2013) RaspundeAcum ca meciul a avut loc si echipa Oradiei a castigat,sper ca v-ati lamurit cum ca echipa noastra isi poate adapta stilul de joc indiferent de cine si ce joaca.Cat despre Sasha este in teren de 2-3 etape si chiar joaca.ATAT
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!