Stiri Juniori U18 Feminin

Mihaela Panait, despre experiența din Women’s NBA Academy Games: „A fost un nivel ridicat”

Mihaela Panait, despre experiența din Women’s NBA Academy Games: „A fost un nivel ridicat”

Mihaela Panait, multiplă campioană la nivel de juniori și componenta Agronomiei București în LNBF, a participat în perioada 18-22 iulie în Atlanta la Women’s NBA Academy Games. Aflată pe ultima sută de metri cu pregătirea participării la Campionatul European U18 Feminin – Divizia B cu naționala României, sportiva a vorbit în exclusivitate pentru site-ul nostru despre experiența din SUA.

Tânăra jucătoare spune că oportunitatea a fost una foarte interesantă și utilă, în acest camp organizat în Atlanta participând sportive din întreaga lume:

„Mulțumesc frumos în primul rând. A fost o experiență foarte interesantă și utilă, care chiar mi-a plăcut. Au fost fete din toată lumea și a fost o oportunitate bună să vezi stilul lor de joc sau diferitele culturi și, de asemenea, cum arată un campus în America sau cum arată baschetul acolo.”

Miky ne-a descris și cum a arătat programul ei dintr-o zi:

„Dimineața puteam să mergem la micul dejun între 7 și 9, în funcție de antrenamente. În primele 3 zile am făcut cam 2 ore și jumătate antrenament, și câte un mini game. După aceea aveam prânzul și după amiaza am avut diferite paneluri (NCAA Eligibility sau WNBA), activități precum karturi sau mers la mall. Aveam timp seara pentru jocuri în lounge-ul jucătorilor, recuperare în boots-uri sau piscină. În ultimele două zile am avut meciurile și am stat mai mult la sală, dar aveam timp seara pentru noi.”

„Am avut un feedback bun, care mi-a confirmat faptul că m-am descurcat bine”

Principalul scop al campului a fost de a avea meciuri în fața scouterilor, după cum povestește sportiva și nivelul jocurilor a fost ridicat, adversarele fiind atletice:

„Da, scopul campului a fost de a juca în fața scouterilor. Aș putea zice că a fost un nivel ridicat, fetele sunt foarte atletice și jocul e foarte fizic. Jocul, în principiu, se învârte în jurul relației de 1v1, în care trebuie să reușești să-ți domini adversarul. Personal sunt foarte mulțumită de prestația pe care am avut-o, am avut un joc solid și constant în toate 4 partidele și am reușit să arăt ce pot.”

Am fost curios să aflu dacă a intrat în contact cu scouteri sau antrenori prezenți la camp, răspunsul Mihaelei fiind următorul:

„Cu scouterii NCAA și antrenorii WNBA nu am avut voie să comunicăm, dat fiindcă în America a fost perioada de recruiting până pe 25 iulie, iar în acea perioadă nu au voie să discute cu sportivii pentru a nu-i influența în alegerea colegiului.  Dar, în schimb, am comunicat cu antrenorii și staff-ul care a fost cu noi pe toată durata campului și pot să zic că am avut un feedback bun, care mi-a confirmat faptul că m-am descurcat bine și pot să fiu mulțumită de jocul meu.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În final am întrebat-o dacă are în plan pentru viitor să ajungă în WNBA și dacă urmărește anumite jucătoare din SUA sau Europa:

„Cu siguranță mi-aș dori să ajung acolo în viitor, dar e un drum foarte lung până acolo. Sunt gata să muncesc pentru asta și da, mă inspir de la jucătoare ca Sue Bird, Diana Taurassi, Sabrina Ionescu și majoritatea conducătorilor de joc din Euroliga feminina pe care o urmăresc cu atenție.”

*foto: arhiva personală a sportivei / NBA Academy Games

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!