Stiri Juniori U18 Feminin

România a pierdut categoric duelul cu Serbia de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România a pierdut categoric duelul cu Serbia de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România a suferit prima înfrângere la Campionatul European U18 Feminin Divizia B, scor 50-71 cu Serbia în cel de-al treilea meci în grupa D. Prin eșecul de marți (02.08), tricolorele au 2-1 la general înaintea ultimei partide din faza grupelor.

România: Mihaela Panait, Sorina Oinaru, Maria Stănescu, Alexia Dobă, Delora Pricop

Serbia: Sara Vasiljevic, Katarina Knezevic, Ivona Miljanic, Ana Milanovic, Tara Biocanin

Serbia a condus după primele atacuri, formându-și un avantaj de două posesii și Stănescu avea să puncteze pentru România, după care Vasiljevic a urcat scorul la 8-2. Tricolorele au construit o fază în viteză, din câteva pase și Pricop puncta singură cu panoul pentru 10-6, în partea cealaltă adversarele beneficiind de o liberă suplimentară după coșul lui Biocanin, ratată însă. Handicapul româncelor avea să devină de 8 puncte după reușita lui Zecevic și Serbia trecea iar la linia de fault prin Avlijas, ea împărțindu-și perechea de libere pentru 17-8. Adversarele s-au dus în premieră la +10 cu două minute rămase din sfertul inaugural (23-12), Alexia Dobă replicând pe un atac viitor pentru a reduce diferența la trei posesii, pentru ca după 10 minute Serbia să conducă cu 26-16.

„Acvilele” au scăpat fără punct încasat în primele două minute din sfertul secund, Oinaru finalizând cu coș pe sirenă apoi la 28-20, dar în partea adversă Jevtovic a răspuns imediat și s-a refăcut avantajul de 10 puncte pentru Serbia. Run-ul sârboaicelor s-a prelungit și Jovana Jevtovic făcea 38-20 la jumătatea acestui parțial, pentru ca apoi să se ajungă la peste 20 de puncte între cu liberele împărțite ale lui Avlijas și încercarea bună din acțiune a lui Milanovic (42-20). Scorul la pauză avea să fie 44-26 în dreptul sârboaicelor, România având până în acest punct 12 posesii pierdute și 40% procentaj din acțiune, fără vreo reușită din spatele arcului de cerc.

Tripla Mihaelei Panait a reprezentat prima reușită din repriza secundă, apoi Beata Bara Nemeth a ajuns la linia de fault și puncta pentru 44-30, Milanovic fiind ulterior precisă pentru Serbia după mai multe atacuri terminate fără coș. Doar opt puncte au marcat împreună echipele în decurs de mai bine de șase minute, Serbia refăcând ecartul de +20 cu tripla lui Miljanic la 51-30. Stănescu a reușit abia a doua aruncare bună pentru România de la distanță, 54-34, la intrarea în sfertul decisiv scorul fiind 59-34 în dreptul Serbiei.

Începutul sfertului patru a fost mai bun pentru adversare, care au putut să se ducă aproape de +30 după două minute (63-34), Delora Pricop devenind prima din tabăra României care ajungea în double figures. Frîncu a înscris punctul cu numărul 40 pentru tricolore, de la linia liberelor, ecartul rămânând constant de peste 20 de puncte pentru Serbia și Avlijas a punctat pentru 66-40 la jumătatea acestui sfert. Adversarele au putut să se ducă la +30 spre final, în cele din urmă disputa terminându-se cu 71-50 pentru Serbia, ultimul coș al întâlnirii fiind marcat de Frîncu, de la distanță. Sârboaicele au provocat României prima înfrângere la acest turneu final. 

Ultimul meci din faza grupelor pentru România va avea loc miercuri, 3 august, cu Irlanda începând cu ora 20.30, în direct pe YouTube FIBA - The Basketball Channel. Cu o victorie, tricolorele avansează sigur în sferturile de finală.

Delora Pricop a terminat cu 10 puncte și 5 recuperări, fiind singura în double figures din tabăra tricoloră. Kriszta Kozman și Mihaela Panait au fost următoarele marcatoare, ambele cu câte 7 puncte.

Marija Avlijas (14 puncte, 8 recuperări, 10/14 de la libere) și Ana Milanovic (11 puncte, 5 recuperări) au condus lista marcatoarelor pentru Serbia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!