Stiri Juniori U18 Feminin

România a suferit a patra înfrângere consecutivă la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

România a suferit a patra înfrângere consecutivă la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

Naționala feminină U18 a României a pierdut și primul joc din faza secundă a Campionatului European - Divizia B de la Sofia și a ajuns astfel la patru înfrângeri în tot atâtea partide la întrecerea din Bulgaria. Tricolorele au cedat cu 65-78 în fața Suediei joi, 6 iulie.

România: Mihaela Panait, Maria Stănescu, Bianca Sîrbu, Beata Bara-Nemeth, Delora Pricop

Suedia: Tiffany Barbosa, Hanna Kajevic, Kenaya Mitchum Klintman, Olivia Harm, Tilda Trygger

Tricolorele au început bine jocul și au condus cu 4-1 după un minut și jumătate, iar apoi Klintman a egalat situația cu o triplă. România a putut să revină la conducere și Bara-Nemeth și-a împărțit perechea de libere la jumătatea parțialului, 9-7, de unde a urmat un run de 7-0 pentru nordice și antrenoarea Loredana Ion a solicitat un timp de odihnă, după care Pricop a răspuns cu o reușită pentru 11-14. Meciul a fost oprit pentru mai multe minute, după ce au existat probleme la tavanul sălii și a ajuns apă pe parchet. Continuarea partidei a adus selecționata „acvilelor” la un punct în spate (18-19), iar într-un final sfertul de debut s-a încheiat cu 20 la 23.

Bara-Nemeth a marcat primele puncte ale României în al doilea sfert și diferența a scăzut la două lungimi, după care Ioana David a egalat printr-un layup la 25-25. Au urmat încercări consecutive bune de la distanță pentru ambele naționale, Pușcașu fiind cea care a oprit o perioadă de mai multe atacuri fără coș pentru România și cu reușita lui Panait s-a ajuns la 32-31. Suedia a reușit să dejoace defensiva tricoloră cu un minut înaintea pauzei și Curman a pus trei puncte în plus pentru naționala nordică, iar scorul pauzei a fost 35-41.

Suedia a deschis excelent repriza secundă și s-a dus la 37-47 prin tripla lui Klintman, moment care a forțat banca tehnică a României să ceară un timp de odihnă. Run-ul suedezelor s-a oprit după o reușită a Ioanei David și Mihaela Panait a transformat o liberă suplimentară pentru 42-49, iar la jumătatea sfertului diferența a scăzut la cinci puncte. Elle Johansson a încheiat perioada mai reușită a „acvilelor” cu tripla de la 46-52 și peste câteva atacuri diferența a crescut la trei posesii, iar după 30 de minute tabela a indicat 52-60 în favoarea Suediei.

Adversarele au mers la o diferență formată din două cifre cu reușita de la semi-distanță din partea lui Barbosa (54-65) și Belegante a răspuns imediat cu o triplă, după care tot Barbosa a ajuns la linia de fault și a refăcut ecartul de măcar 10 puncte. Pușcașu a marcat pe a doua șansă la 61-67 și suedezele au cerut time-out și tripla lui Stănescu a adus România la cinci puncte în spatele oponentelor, dar tricolorele n-au fost atente la cronometru pe un atac important și Suedia s-a desprins apoi la 64-72. Nordicele au reușit în cele din urmă să se impună cu 65 la 78 și au provocat României cea de-a patra înfrângere la rând la acest Campionat European.

Delora Pricop a fost de data aceasta cea mai eficientă tricoloră, cu 14 puncte și 9 recuperări, tot 14 puncte reușind să adune și Ioana David, alături de 5 recuperări. Miky Panait a fost următoareaa marcatoare, cu 12 puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive.

Tiffany Barbosa a contribuit cu 15 puncte, 8 recuperări, 5 intercepții și 3 pase decisive în succesul suedezelor, pe lângă ea în double figures fiind Kenaya Mitchum Klintman, Tilda Trygger (ambele cu 14 puncte) și Lova Lagerlid (10 puncte, 6 recuperări).

Tricolorele vor continua seria meciurilor din grupa 9-18 vineri, 7 iulie, de la ora 18.00, când se vor duela cu Estonia.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!