Stiri Juniori U18 Feminin

România încheie grupa locurilor 9-18 cu un eșec în disputa cu Ucraina

România încheie grupa locurilor 9-18 cu un eșec în disputa cu Ucraina

România va juca pentru evitarea ultimei poziții la finalul Campionatului European U18 Feminin - Divizia B, după ce a încheiat și grupa locurilor 9-18 cu înfrângeri pe linie. Tricolorele au cedat după o repriză suplimentară sâmbătă, 8 iulie, cu 63-66 în duelul cu Ucraina.

România: Ioana David, Maria Stănescu, Ilinca Belegante, Beata Bara-Nemeth, Delora Pricop

Ucraina: Anastasiia Kostohlod, Serafyma Tykha, Elina Syniakova, Yevheniia Bezkorovaina, Anna Yarosh

Tricolorele au marcat primele patru puncte ale întâlnirii și au putut să mențină măcar o posesie în față în prima jumătate a sfertului inaugural, iar cu liberele împărțite ale Ioanei David s-a făcut 11-6. Tot ea a trecut pe la linia de fault și a pus 5 puncte în plus pentru România pe tabelă, pentru ca tripla Karinei Munteanu să fie precisă pentru 17-10. Ucraina a fost mai precisă pe finalul parțialului și a redus puțin din handicap: 18-14.

Sfertul al doilea a debutat cu triplele lui Munteanu și Syniakova, iar apoi Pușcașu a încheiat cu bine o acțiune în superioritate pentru tricolore la 23-17. Yarosh a avut nevoie de îngrijiri medicale după o accidentare și cele două naționale au întâmpinat probleme în dezghețarea situației de pe tabelă, Pricop fiind în cele din urmă cea care a marcat următoarele puncte ale partidei. „Acvilele” au ajuns la 31-22 cu puțin peste trei minute rămase din prima repriză, în urma liberelor lui Zane și până la pauză diferența a scăzut la o singură posesie, tricolorele fiind în avantaj cu 31 la 29.

Run-ul Ucrainei a continuat și în primele secvențe ale reprizei secunde, cu tripla lui Shepeliuk oponentele au putut să vină la conducere pentru scurt timp, iar apoi naționalele s-au întrecut în ratări sau posesii pierdute. Zane a fost găsită liberă sub panou pentru 35-32, tot ea fiind trimisă la linia de fault aproape de jumătatea sfertului trei și a ajutat la formarea unei diferențe de patru puncte, iar Syniakova a răspuns pe un atac următor. Tricolorele au mers la 42-37 în urma unei acțiuni individuale din partea lui Sîrbu, apoi Shepeliuk și Stănescu s-au întrecut în reușite de afară și România a condus la finalul acestui sfert cu 47-43.

Adversarele au egalat în decurs de un minute de la debutul sfertului decisiv (47-47) și prin reușita Elinei Syniakova au trecut în față pe tabelă, iar Poliantseva a prelungit run-ul la 9-0 și a urmat un time-out pentru „acvile”. Pușcașu și Zane au contribuit pentru următoarele puncte ale României și adversarele au cerut time-out la 51-51 și Syniakova a readus Ucraina la conducere după o aruncare dificilă. România a întors un deficit de patru puncte și Sîrbu a făcut 57-55 cu două minute rămase pe cronometru, Tykha fiind cea care a egalat pe tranziție, iar în ultimele secunde Ucraina a irosit șansa victoriei și s-a intrat în prelungiri: 57-57.

Bezkorovaina a marcat prima în overtime, de la linia de fault, acolo unde a ajuns și Tykha, iar aceeași Bezkorovaina a făcut 57-62. Belegante a înscris de la mare distanță pentru 60-65 cu un minut până la final și în cele din urmă jocul s-a încheiat cu 63 la 66 în favoarea naționalei Ucrainei, după ce „acvilele” au încercat să egaleze și să forțeze încă o repriză suplimentară.

„Acvilele” au înfrângeri pe linie la acest turneu final din Bulgaria și vor juca duminică, 9 iulie, pentru evitarea ultimei poziții. Adversară va fi Norvegia, de la ora 13.00.

Agnes Zane a încheiat cu 15 puncte, 10 recuperări și 3 intercepții, ea fiind cea mai eficientă jucătoare a României. Karina Munteanu a urmat-o cu 8 puncte, 6 recuperări și 2 intercepții, iar Miky Panait și Casiana Spineanu n-au evoluat în acest duel.

Svitlana Poliantseva (16 puncte, 8 recuperări, 3 intercepții) și Elina Syniakova (15 puncte, 19 recuperări, 3 capace) au fost liderele Ucrainei.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!