Stiri Juniori U18 Feminin

România merge în sferturi în ciuda înfrângerii cu Irlanda de la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

România merge în sferturi în ciuda înfrângerii cu Irlanda de la Europeanul U18 Feminin - Divizia B

România a suferit al doilea eșec la Europeanul U18 Feminin - Divizia B, scor 59-64 miercuri seara (03.08) cu Irlanda. Rezultatul califică însă selecționata României în sferturi, după un clasament în trei în grupa D.

România: Mihaela Panait, Sorina Oinaru, Maria Stănescu, Alexia Dobă, Delora Pricop

Irlanda: Maria Kealy, Amy Duggan, Niamh Tolan, Sarah Hickey, Lucy Coogan

Meciul a început cu 25 de minute mai târziu față de programarea inițială, prima reușită aparținându-le irlandezelor, prin Duggan, dar Alexia Dobă a replicat tot de la distanță și scorul era egal, 3-3. Cele două echipe au mers cap la cap în următoarele minute, avantajul fiind în câteva rânduri de partea oponentelor (9-7), Maria Stănescu ducând apoi România în față în premieră la 10-9. Miky Panait a punctat la rândul ei de trei puncte și avantajul a urcat la două posesii pentru „acvile”, run-ul prelungindu-se la 7-0, situația egalându-se pe finalul sfertului de debut, 14-14, o reușită a tricolorelor venind după expirarea timpului.

Câte două puncte au marcat combatantele în primele minute din sfertul secund, Dobă suferind o accidentare la 16-16 și a fost scoasă în brațe de pe parchet. Hickey și Coogan au început o serie de șapte puncte la rând pentru Irlanda, oponentele mergând la 23-16 la jumătatea sfertului, moment în care banca tehnică a României a cerut un timp de odihnă. Handicapul tricolorelor a continuat să crească și Irlanda s-a dus la o diferență formată din două cifre, 27-16, momentele fără coș ale României oprindu-se cu trei minute până la pauză, când a punctat Oinaru. Româncele au prins o serie excelentă spre finalul reprizei, Stănescu, Bara Nemeth și Frîncu apropiind „acvilele” la trei puncte în spatele Irlandei, însă la cabine s-a intrat cu 31-26 pentru oponente.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Panait a avut o acțiune individuală superbă la 31-28, irlandezele replicând cu tripla lui Coogan și puneau +6 între pe tabelă. Tot cele două s-au întrecut apoi în aruncări bune de la distanță, Panait ajungând și la linia liberelor pentru a apropia România la 39-37 la jumătatea sfertului trei. Tricolorele au întors în favoarea lor situația de pe tabelă, Stănescu fiind precisă din colțul terenului și făcea 40-39, forțând banca tehnică irlandeză să ceară time-out după ce România a marcat de trei ori din spatele arcului de cerc în ultimele câteva minute. Situața s-a egalat, 42-42 cu layup-ul lui Fubara, la intrarea în parțialul decisiv scorul fiind 47-44 pentru Irlanda.

Oponentele au pus iar șase puncte între în prima parte a sfertului patru, 52-46, după reușita lui Oinaru irlandezele beneficiind de două libere pentru Coogan, aceasta împărțindu-și încercările. Tricolorele au dus la capăt un contraatac și Frîncu avea să puncteze, apoi Stănescu a scuturat plasa de la distanță și egala, 53-53, iar Oinaru a înscris cele două puncte cu care tricolorele preluau conducerea. Ioana David punea +4 în favoarea României cu un layup, Hickey fiind precisă apoi cu cele două libere și ecartul devenea minim, apoi tot ea ajungea la linia liberelor pentru 58-57 în dreptul Irlandei. Adversarele s-au desprins la 63-58 cu un minut rămas din meci, Coogan marcând o triplă importantă, româncele comițând un fault tactic foarte bun în ultimele secunde și meciul s-a terminat cu liberele ratate de David, 64-59 pentru Irlanda.

România merge în sferturi cu 2-2 la general și se va duela cu Slovacia, câștigătoarea grupei C, vineri (05.08) începând cu ora 16.00.

Miky Panait s-a remarcat din tabăra tricoloră în acest duel, ea terminând cu 19 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, cu 3/5 de la distanță și 8/9 la libere. În double figures au fost și Beata Bara Nemeth, respectiv Maria Stănescu, cu câte 11 puncte.

Sarah Hickey a ieșit în evidență cu 23 de puncte și 22 de recuperări, pentru un index al eficienței de 32 de unități, din partea învingătoarelor și Lucy Coogan fiind în double figures, cu 18 puncte (5/11 de la distanță) și 7 recuperări.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!