Stiri Juniori U18 Feminin

România s-a impus în primul meci de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România s-a impus în primul meci de la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B

România a debutat cu dreptul în cadrul Campionatului European U18 Feminin Divizia B, scor 57-45 cu naționala Austriei sâmbătă seara (30.07) în grupa D de la turneul organizat la Sofia.

România: Mihaela Panait, Maria Stănescu, Sorina Oinaru, Alexia Dobă, Delora Pricop

Austria: Magdalena Schmidt, Franca Rodhammer, Melanie Fischer, Anna Alborova, Ajla Meskic

Româncele n-au avut un start reușit de meci, fiind fără punct marcat după 4 minute și cu 0/6 din acțiune, Maria Stănescu fiind cea care a adus primul coș pentru tricolore și reducea diferența la o singură lungime, 4-3. Pricop a egalat la jumătatea sfertului inaugural, după care Stănescu și Panait au prelungit run-ul României pentru a duce scorul la 9-5. Austria a putut egala, 9-9, ulterior trecând în față cu coșul lui Horvath și banca tehnică a României cerea time-out, iar la finalul primelor 10 minute avantajul era de o posesie pentru adversare, 13-11.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Seria mai bună pentru austriece a continuat și s-a făcut 15-11 în primele secvențe din sfertul secund, România având nevoie din nou de mai multe minute până la marcarea primelor puncte, Panait reușind în cele din urmă acest lucru la 17-14, cu o triplă pe sirenă, replica venind însă imediat din partea adversă și Schwarzenecker punea din nou două posesii între. Rodhammer a avut o execuție spectaculoasă în urma unui time-out și ducea Austria la 24-17, însă România a revenit entuziasmant și cu un run de 8-0 a intrat la cabine cu 25-24, Oinaru având această perioadă patru puncte marcate. Ambele naționale au avut cifre modeste din acțiune în prima repriză, cu sub 30% procentaj

Avantajul a continuat să crească la reluare, ajungându-se la 31-26 printr-un început mai bun de parte secundă pentru tricolore. Spanring și Horvath au strâns diferența la un singur punct, iar pe faza a doua Schmidt a punctat cu panoul și Austria revenea la conducere, 32-31, România având 0/6 din acțiune în decurs de trei minute. Miky Panait a egalat situația și peste câteva atacuri i-a pasat decisiv Ioanei David și apoi a scuturat plasa de la distanță pentru 37-32 în favoarea României. Ioana David a aterizat violent pe parchet în urma unei aruncări precise, ea neputând să treacă la linia de fault pentru libera suplimentară, scorul după 30 de minute fiind 39-34 în dreptul tricolorelor.

„Acvilele” au mers la +7 în debutul sfertului decisiv, primind apoi un coș ușor printr-o desincronizare în defensivă, dar Panait a luat o acțiune pe cont propriu și a făcut 43-36, ulterior venind două puncte ușoare de la Bara Nemeth în urma unei intercepții. Austria a recuperat puțin din deficit și venea la 45-39 la jumătatea ultimului parțial, ambele naționale întrecându-se în atacuri ratate apoi până la coșul Alexiei Dobă pe sirenă, tot ea făcându-și treaba și în defensivă pe un atac al adversarelor. Panait a marcat următoarele puncte pentru România, de la linia de fault, într-un final tabela arătând 57-45 și s-a consemnat prima victorie pentru tricolore la acest European din Bulgaria.

România are o zi liberă și apoi se va duela cu Danemarca luni, 1 august, începând cu ora 16.00, pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

Mihaela Panait a ieșit în evidență cu 23 de puncte, 5 intercepții, 3 recuperări și 3 pase decisive, în double figures fiind și Sorina Oinaru (12 puncte, 8 recuperări, 5 intercepții).

Ajla Meskic a fost singura austriacă în double figures la nivelul punctelor, cu 13, următoarele marcatoare fiind Cora Horvath (8 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții) și Franca Rodhammer (6 puncte).

*foto: arhivă fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!