Stiri Juniori U18 Feminin

Sorina Oinaru, după succesul cu Austria: „Sper că voi putea să ajut și mai mult echipa”

Sorina Oinaru, după succesul cu Austria: „Sper că voi putea să ajut și mai mult echipa”

România U18 a debutat cu dreptul la Campionatul European U18 Feminin - Divizia B, reușind să se impună în duelul cu Austria de sâmbătă seara (30.07) de la Sofia. Scorul final a fost 57-45 pentru tricolore.

Sorina Oinaru, cea de-a doua marcatoare a României în acest joc, a oferit un scurt interviu în exclusivitate pentru site-ul nostru după debutul la European, ea adăugând următoarele pentru început:

„Jocul a fost unul destul de rapid, echipa noastră bazându-se pe o apărare agresivă, însă avem nevoie să îmbunătățim comunicarea între noi și să ne concentrăm mai mult pe aruncări.”

Tricolorele au început mai greu jocul, având minute bune fără punct marcat, însă spre finalul primei reprize atacul și-a revenit într-o oarecare măsură, lucru observat și de Sorina:

„Într-adevăr, a fost destul de greu să ne acomodăm, presiunea era foarte mare, dar treptat am reușit să facem câteva faze frumoase în atac.”

„O să dăm maximul din noi până în ultima secundă”

Autoare a 12 puncte și 8 recuperări, ea a urmat-o pe Miky Panait pe lista marcatoarelor din tabăra tricoloră. Sorina Oinaru simte că putea face și mai mult, dar per total este mulțumită de prestația sa:

„Da, sunt mulțumită de jocul meu. Simt că puteam să fac mai multe recuperări și să fiu mai atentă în apărare, dar voi încerca să mă concentrez pe aceste lucruri și sper că voi putea să ajut și mai mult echipa.”

La final am întrebat-o despre așteptările cu privire la următoarele trei jocuri din faza grupelor:

„Nu am anumite așteptări, noi o să jucăm și o să luptăm la fel de mult indiferent de echipă. Chiar dacă Serbia pare cea mai tare din grupă, o să dăm maximul din noi până în ultima secundă.”

Următorul meci al tricolorelor va avea loc luni, 1 august, cu Danemarca. Partida o să înceapă la ora 16.00 și va putea fi urmărită pe YouTube FIBA - The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!