Stiri Juniori U18 Feminin

U18: România a pierdut și cu Grecia și a terminat grupa pe ultima poziție

U18: România a pierdut și cu Grecia și a terminat grupa pe ultima poziție

Astăzi, 5 iulie, naționala feminină U18 a României a disputat ultimul meci din grupă la Campionatul European, divizia B. Acvilele au avut-o drept adversară pe Grecia și aveau nevoie de o victorie la minim 11 puncte pentru a se califica mai departe.

România: Miky Panait, Agnes Zane, Maria Stănescu, Beata Bara, Ilinca Belegante

Grecia: Lydia Chatira, Aristea Paraskevopoulou, Panagiota, Stoligka, Theoni Tsami, Angeliki Ziaka

Elenele au început mai bine întâlnirea și, după trei minute, conduceau cu 7-0. Reprezentantele noastre au înscris doar patru puncte în primele șase minute, toate de la linia de libere. Anisia Pușcașu, venită de pe bancă, a schimbat imediat ritmul jocului și a izbutit șapte puncte la rând. Belegante și-a trecut și ea pe lista marcaatoarelor, în timp ce adversarele tricolorelor nu au mai găsit drumul spre coș. Drept urmare, la finalul actului inaugural, România conducea cu 14 la 7.

Situația s-a schimbat în secvența secundă, când Grecia a izbutit un parțial de 11-3. Stoligka, Chatira și Ziaka au fost principalele remarcate din tabăra lui Ioannis Ktistakis, acestea profitând de multiplele turnoveruri comise de elevele Loredanei Ion. Acvilele nu s-au mai apărat la fel de bine și, chiar dacă Pușcașu a continuat să evolueze foarte bine în ofensivă, grecoaicele au intrat la vestiare cu un avantaj de trei puncte: 31-28.

Repriza a doua a început cu o triplă a lui Ziaka, urmată de un coș de la distanță a lui Stănescu. Apoi, jucătoarele ambelor naționale au comis o serie de greșeli care au făcut ca tabela să rămână „înghețată”. Ziaka a marcat încă un coș de trei puncte, iar Paraskevopoulou i-a urmat exemplul. Grecia a izbutit să se distanțeze la peste zece puncte și părea că România nu mai are soluții. Însă Pușcașu a dat semnalul revenirii și, până la finalul penultimului act, tricolorele s-au apropiat la o posesie de adversare: 47-44.

În debutul sfertului patru, Ioana David a egalat la 48, însă elenele au răspuns cu patru puncte la rând, iar Loredana Ion a cerut time-out. Acesta nu a avut efectul dorit, fiindcă tricolorele nu au mai reușit să marcheze, iar diferența de pe tabelă a crescut din nou la peste zece puncte în favoarea alb-albastrelor. De-abia după mai bine de cinci minute și jumătate, România a reușit din nou să înscrie însă a fost prea târziu. Grecia s-a impus cu 69 la 54 și s-a calificat în sferturile de finală ale competiției. În schimb, România va lupta pentru locurile 9-18.

Liderele învingătoarei au fost Angeliki Ziaka (17 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Lydia Chatira (15 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Panagiota Stoligka (12 puncte, 4 recuperări).

De partea cealaltă s-au remarcat Anisia Pușcașu (15 puncte, 8 recuperări) și Maria Stănescu (11 puncte).

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!