Stiri Juniori U18 Feminin

U18: România continuă seria rezultatelor negative la Campionatul European

U18: România continuă seria rezultatelor negative la Campionatul European

Naționala de baschet feminin U18 a României a încasat a 5-a înfrângere în tot atâtea jocuri la Campionatul European - Divizia B din Bulgaria. Tricolorele au cedat categoric cu Estonia, în grupa locurilor 9-18, scor 35-70 într-un meci disputat vineri, 7 iulie, în St. George School Gym din Sofia.

România: Mihaela Panait, Maria Stănescu, Ioana David, Anisia Pușcașu, Delora Pricop

Estonia: Katlin Kangur, Kristel Rattasepp, Anette-Laura Toks, Keandra Koorits, Marta Jaama

Tricolorele au reușit să egaleze după un prim coș marcat de către oponente, după care Estonia a intrat într-un run de 9-0 care a fost stopat în cele din urmă cu liberele Ioanei David la 4-11. Diferența a devenit una formată din două cifre cu două minute și jumătate rămase din primul sfert, iar de acolo România a reușit să reducă puțin din handicap și parțialul s-a încheiat cu 9 la 17.

Sîrbu și Panait au redus ecartul la două posesii (15-19), pentru ca aproape de jumătatea celui de-al doilea sfert Mikiver să fie cea care a marcat din spatele arcului de cerc pentru Estonia. Adversarele au ajuns să conducă la 13 puncte diferență cu reușita lui Koorits și finalul primei reprize a găsit România puțin mai eficientă, iar scorul pauzei a fost 21-30.

Balticele au marcat 12 puncte la rând în prima jumătate din sfertul trei și în urma layup-ului lui Rattasepp a urmat un timp de odihnă pentru România la 21-42. Sîrbu a reușit în cele din urmă să marcheze primul punct al tricolorelor, după ce și-a împărțit perechea de libere, de unde Koorits a răspuns cu un layup. Pricop a fost prima care a înscris din acțiune pentru „acvile” în repriza secundă la 24-48 și sfertul acesta s-a încheiat la o diferență de 28 de puncte, Estonia fiind fără probleme la conducere, 26-54, după o ultimă reușită venită pe sirenă din partea lui Rattasepp.

Tricolorele au marcat în aproape două minute din parțialul decisiv tot atâtea puncte câte au reușit în sfertul trei și Zane a făcut 30-56 și treptat s-a ajuns la peste 30 de puncte în față pentru Estonia. Toks a trecut pe la linia de fault pentru 33-65 cu puțin peste trei minute rămase din partidă și în cele din urmă balticele au închis jocul cu 35 la 70. România a ajuns la a cincea înfrângere consecutivă, fiind singura națională prezentă la acest turneu continental care nu a cunoscut gustul victoriei.

Miky Panait și Bianca Sîrbu au fost cel mai aproape să încheie în double figures, cu cele 9, respectiv 8 puncte. România a cedat în fiecare sfert, diferența cea mai importantă fiind în al treilea (5-24) și elevele Loredanei Ion au contribuit pentru 14/60 din acțiune, din spatele arcului de cerc fiind cu 0/21, cifre pe lângă care au adăugat și 28 de posesii pierdute.

Kristel Rattasepp a contribuit cu 17 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive pentru Estonia, din tabăra balticelor următoarele marcatoare fiind Keandra Koorits (13 puncte, 7 recuperări), respectiv tandemul Anette-Laura Toks - Katlin Kangur (ambele cu 11 puncte).

Ultimul meci al României în grupa 9-18 va avea loc sâmbătă, 8 iulie, cu Ucraina, începând cu ora 18.00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!