Stiri Juniori U18 Feminin

Universitatea Cluj a pierdut și manșa retur cu Eleftheria Moschatou

Universitatea Cluj a pierdut și manșa retur cu Eleftheria Moschatou

CS Universitatea Cluj-Napoca a încheiat aventura europeană cu o dublă înfrângere în fața celor de la Eleftheria Moschatou. După un eșec la 15 puncte în tur, ardelencele au jucat miercuri (27.09) în Grecia și au pierdut cu 60-65 în calificările EuroCup.

Eleftheria: Aikaterini-Panagiota Spatharou, Katarina Zec, Teodora Turudic, Caitin Bickle, Emily Kiser

”U”: Alexis Pana, Kincso Kelemen, Alexandra Uiuiu, Veronika Liubinets, Elisabeth Pavel

Partida a debutat cu 6-0 pentru elene, Uiuiu și Pavel fiind cele care au marcat primele puncte ale Universității, iar cea dintâi menționată a reușit să egaleze situația. Eleftheria a oferit momente mai bune pe atac apoi și Zec a făcut 15-8, după care ”U” a recuperat ușor din deficit și primul sfert s-a încheiat cu 19-16. Turudic a refăcut o diferență de trei posesii cu liberele sale și după o reușită din acțiune s-a ajuns la 26-17. Clujencele au intrat într-un handicap de 11 lungimi, din care au recuperat cu greu (30-23) și pe finalul primei reprize au rămas fără Alexandra Uiuiu, iar Eleftheria a condus la pauză cu 37-29.

Gazdele au trecut din nou la +11 și chiar au mărit distanța față de formația în alb și negru (45-33), dar Universitatea a răspuns cu un run important și Kelemen a redus la -5. Tampakou a refăcut un avantaj din două cifre și a urmat un time-out pentru românce, după care sfertul s-a terminat cu 58-49. La jumătatea parțialului final Clujul a venit la 58-55 și Eleftheria a putut să răspundă când era nevoie, elenele fiind cele care s-au bucurat la final: 65-60. Victoria le-a adus acestora calificarea în grupele EuroCup Women, după două încercări nereușite în trecut.

Scorul la general a fost 127-107 în favoarea formației din Grecia.

Katarina Zec și-a ajutat echipa cu 12 puncte, Caitin Bickle și Teodora Turudic au avut câte 11, iar Ourania Leri a terminat cu 10.

Elisabeth Pavel a ieșit în evidență cu un double-double format din 26 de puncte și 14 recuperări, iar Alexandra Uiuiu a adunat 11 puncte și 2 pase decisive în 18 minute pe parchet.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    uite ca afost mai bine de data asta
    era de asteptat totusi sa fi eliminati inca inainte de primul meci, dar e totusi e imbucarator, onorabil cum s-ar zice.

    cu 6 luni în urmă (27.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!