Stiri Juniori U18 Feminin

Universitatea Cluj pierde manșa tur din preliminariile EuroCup

Universitatea Cluj pierde manșa tur din preliminariile EuroCup

Universitatea Cluj a revenit după o pauză de 20 de ani în cupele europene la baschet feminin și a disputat joi, 21 septembrie, în BTarena manșa tur a duelului din preliminariile EuroCup în fața celor de la Eleftheria Moschatou. „Studentele” s-au văzut învinse în această partidă cu 47 la 62, diferența fiind făcută de ultimul sfert.

”U”: Alexis Pana, Kincso Kelemen, Alexandra Uiuiu, Veronika Liubinets, Elisabeth Pavel

Eleftheria: Aikaterini-Panagiota Spatharou, Katarina Zec, Teodora Turudic, Caitin Bickle, Emily Kiser

Echipele au mizat pe o serie de aruncări de la distanță pe primele posesii, clujencele fiind cele care au deschis scorul prin Kelemen și Kiser a restabilit egalitatea după ce oaspetele au dejucat apărarea Universității. Eleftheria a preluat în premieră conducerea la jumătatea sfertului prin tripla lui Spatharou (6-9), în urma unor momente în care și-a putut egala adversara pe tabelă, iar Pavel a răspuns cu un coș din căciulă. Procentajele din acțiune au rămas slabe în cele două tabere și abia în ultimul minut al parțialului au ajuns echipele în double digits la nivelul punctelor, perioada terminându-se cu 11-11.

Kiser și Bickle le-au ajutat pe elene să se desprindă la două posesii, Kovacs fiind autoarea primelor puncte pentru ”U” în al doilea sfert (13-15). Boiko a scuturat plasa de la distanță pentru a duce formația gazdă pentru scurt timp la conducere, după un atac încheiat cu coș din partea lui Bickle fiind cerut și un timp de odihnă la banca amfitrioanelor. Eleftheria a condus la șapte puncte cu puțin peste trei minute rămase din prima repriză (16-23), Pana și Zec întrecându-se apoi în aruncări bune de la distanță și la vestiare s-a intrat cu 22-31.

„Studentele” au ajuns la linia liberelor pentru 25-31 în primele momente din sfertul trei și Pana le-a forțat apoi pe elene să solicite un timp de odihnă. Turudic a oprit seria nefastă pentru Eleftheria la 27-33 și Spatharou a refăcut un ecart de trei posesii, moment în care Ioannis Koukos a replicat cu un time-out. Kelemen a dus Clujul la peste 30 de puncte marcate, iar tabela a indicat 34-36 după reușita lui Liubinets de sub panou, secvență urmată de o perioadă puțin mai eficientă pentru oaspete. Ardelencele au preluat conducerea în urma reușitei lui Pana (41-40), după care au venit triplele lui Spatharou și Zec, coșuri care au dus scorul de pe tabelă la 41-46.

Eleftheria s-a menținut în față duop destule momente în care cele două echipe au irosit șanse bune de a marca, Pangalos fiind cea care a dus diferența la șase lungimi. Scorul a devenit 44-53 în urma triplei aceleiași jucătoare, ofensiva clujencelor fiind extrem de ineficientă în această parte din parțialul decisiv, lucru ce a dus ecartul la unul format din două cifre cu trei minute rămase pe cronometru. Elenele au trecut cel mult la +18 în finalul jocului și au câștigat cu 47-62, după un ultim sfert în care au ținut-o pe ”U” la doar șase puncte marcate.

Katarina Zec s-a evidențiat cu 22 de puncte și 11 recuperări pentru Eleftheria, iar Emily Kiser a urmat-o cu 10 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Alexis Pana a fost cea mai eficientă sportivă din tabăra Universității Cluj cu cele 10 puncte, 13 recuperări și 5 pase decisive. Olena Boiko și Kincso Kelemen au avut câte 9 puncte, iar Elisabeth Pavel a stat cu 7 puncte și 15 recuperări la final.

Returul va avea loc în Grecia pe 27 septembrie, de la ora 19.30.

*foto: Facebook Clubul Sportiv Universitatea Cluj

5 comentarii la aceasta stire:
  • 'mpepo :

    Resemnat
    Inevitabil fac comparația între baschetul pe care îl vedeam acum un sfert de veac în sala "Horia Demian" în meciurile echipei feminine "U" Cluj și ceea ce am văzut în seara aceasta. Din păcate, atât se poate. Baschetul nostru feminin a involuat, nivelul jocului elenelor( vorba vine) a crescut. Nu mult, destul însă să ne învingă fără drept de apel.

    cu 7 luni în urmă (21.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Asta este
    Un nivel foarte slab de joc atît la U cît și la "grecoaice". Apropo de baschetul feminin de acum 30 de ani ( dacă vă vine să credeți cît a trecut), cred că dacă se echipau Aurora Dragoș și Carmen Costanașiu ( prezente la sală) le puteam chiar bate.

    cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • varu silvois:

      Nu prea puteam emite pretenții indiferent
      cu cine jucam, abea ne revenim după ani cumpliți, dar e un pas, că sa nu zic pas...cu pas! Pe de altă parte îmi torn cenușă în cap și dezvălui faptul că nu mai pot urmări baschet feminin, s-a creat o diferență foarte mare intre feminin și masculin și mi se par întâlnirile feminine extrem de sexi, fără culoare, fără spectaculozitate cu greșeli cumplite de execuție. Acum 30 de ani era altceva, decalajul nu era atât de mare și mai ales nu aveam altceva mai bun. Repet, părere personală.

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    • varu silvois:

      Erata
      Am scris seci și s-a preluat sexi

      cu 7 luni în urmă (21.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Decalajul
    nu era așa de mare pentru că "U" avea echipe de baschet foarte bune, atât la feminin cât și la masculin. Într-adevăr, fetele se băteau cu succes la nivel de Cupa Campionilor. Extrem de valoroase. Acum, execuții care cer o minimă tehnică de bază se fac defectuos. Nu cred că Horia Pop ar fi acceptat la junioare astfel de greșeli. La antrenamente, nu mai vorbesc de meciuri.

    cu 7 luni în urmă (21.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!