Mvp-ul etapei
Bianca Lăcrămioara Sîrbu
Bianca Lăcrămioara Sîrbu
Minute 35:16
Puncte 30
Pase decisive 1
Recuperari 3
Eficienta 25
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Feminin

CSM Oradea dominată mental în Meciul 3

Adrian Micinic

Adrian Micinic
09.05.2013

CSU Ploiești a învins pe CSM Oradea, scor 86-68, în Meciul 3 al seriei pe care cele două echipe o dispută în penultimul act al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2012/13.

Meciul a început foarte bie pentru oaspeți, care au realizat un parțial de 12-4. Totuși, bihorenii au cedat câteva recuperări sub propriul coș, iar acest lucru a oferit mai multe șanse de finalizare adversarului. Prahovenii au aruncat mult din afara semicercului, însă în primele nouă minute și 50 de secunde au avut 1/7 la acest procedeu. Burlacu a ieșit la rampă cu o triplă care a stabilit scorul primei secvențe, 21-18, adică a completat un parțiald e 17-6 pentru gazde.

După un prim act palpitant și echilibrat, cu o răsturnare rapidă și spectaculoasă de situație, CSU Ploiești a pus stăpânire pe joc. Defensiva mobilă, compactă și deosebit de agresivă a gazdelor a pus în dificultate formația pregătită de către Cristian Achim. Totuși, au fost destule momente în care Oradea a juns cu mingea sub coș. De cele mai multe ori când a izbutit să se apropie de țintă CSM-ul a punctat. Fie că vorbim despre acțiuni în tranziție ori pe atac pozițional. Totuși, apărarea lui Asesoft a făcut o treabă excelentă.

În schimb, din punct de vedere ofensiv elevii lui Vladimir Arnautovic au avut o prestație excelentă. Exceptând primul act alb-albaștrii au aruncat excepțional de la distanță. Pe lângă acest aspect, apărarea orădeană a fost aspru pedepsită pentru spațiul pe care i l-a oferit jucătorilor adverși. Un lucru oarecum de înțeles prin faptul că Maric și Comagic au comis câte două greșeli personale în primul act.

Mohammed a demonstrat de ce a jucat în Spania. Americano-ghanezul a citit jocul și a găsit situațiile în care și-a putut valorofica explozia. La 32 de ani absolventul universității Kentucky se deplasează excepțional în dribling. El poate fi jucătorul cheie pe faza ofensivă al acestei echipe dacă jucătorii lui Arnautovic se înțeleg și comunică eficient în teren. De asemenea, deși raportul recuperărilor a fost foarte echilibrat, chiar egal, impresia a fost că Stănescu poate să culeagă toate mingile. Sau cel puțin pe toate cele care au contat. Astfel, forța lui ViSta a avut prioritate în fața mobilității lui Tica.

Oradea a fost incapabilă să marcheze de la distanță. Acest lucru se explică în primul rând prin faptul că apărarea adversă a împiedicat, atât cât s-a putut, aruncările deschise. Prahovenii nu sunt cei mai mobili dacă luăm jucătorii pe rând, însă au capacitatea de a juca inteligent și foarte agresiv din punct de vedere defensive. În schimb, CSM Oradea a și ratat destule aruncări deschise, lucru care nu rămâne nepedepsit atunci când joci cu o echipă aflată la a 10-a semifinală consecutivă.

Cristian Achim a fost primul care a decis să-și menajeze jucătorii de bază, dovadă fiind faptul că Dillon și Pesic au jucat două, respectiv un minut în sfertul decisiv. De asemenea, Oradea și-a rulat întregul efectiv mizând totul pentru Meciul 4. Cert este că nivelul de implicare de natură fizică nu a mai fost același precum în precedentele situații, atunci când Oradea a lăsat totul pe parchet în prima partidă. Pe final, având victoria asigurată, Dado Arnautovic a trimis la rândul său tinerii jucători care completează lotul.

Concluzia este că prahovenii au dovedit încă o dată ce înseamnă experiența. O serie care se joacă pe toate planurile, poate mai mult în afara terenului decât pe parchet, așa cum au mai fost și altele de-a lungul timpului în cazul actualei campioane pare să fi afectat în primul rând, în plan mental, jucătorii echipei din Oradea. CSU Ploiești a fost echipa care a știut să se controleze și să facă ce trebuie pentru a juca în termenii impuși de ea. În schimb, anumiți jucători de la CSM Oradea par dărâmați și e limpede că nu sunt obișnuiți cu situații precum cele consemnate în prelungirile Meciului 2 și în zilele ce au urmat incidentelor consemnate atunci. Cel mai elocvent exemplu este William Franklin, care a avut cea mai modestă prestație stagională.

Bihorenii au fost dominați din punct de vedere mental. Atunci când nu ești în regulă cu capul e limpede că nici fizic nu ai cum să stai mai bine. Cum se poate rezolva o astfel de situație în 24 de ore?

Rămâne de văzut în ce termeni se va juca Meciul 4. Unul în care Burlacu nu are drept de joc. Unul în care Oradea este obligată să răspundă. Pentru ea nu există ziua de mâine.

Foto: Viorel Carțiș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!