Stiri Liga I Feminin

Liga 1 Feminin: Rezultatele etapei a patra

Liga 1 Feminin: Rezultatele etapei a patra

Runda cu numărul patru din Liga 1 la baschet feminin a adus meciuri în perioada 23-26 noiembrie, un singur duel fiind decis la o diferență formată dintr-o cifră.

CS Olimpia București a bifat a treia victorie stagională după 80-62 (21-21, 25-16, 15-12, 19-13) cu Sportul Studențesc, în deschiderea etapei. Sportul a condus la nouă puncte în prima jumătate a sfertului inaugural, dar apoi a cedat treptat inițiativa și Olimpia a stat mult mai bine atât prin punctele aduse de titulare, cât și prin reușitele din căciulă.

Anisia Constantinescu și Giulia Monor au contribuit cu câte 15 puncte pentru învingătoare, Bianca Georgescu și Bianca Moroșanu au avut câte 11 puncte, iar Andreea Plăvicheanu a totalizat 10 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. De partea cealaltă doar Anisia Pușcașu s-a aflat în double digits, cu 12 puncte și 5 recuperări.

CSM Alexandria a recuperat deficitul din primul sfert cedat pe terenul celor de la CSU Oradea și a obținut într-un final un nou succes categoric, 75-47 (16-20, 23-8, 16-12, 20-7). Gruparea din sudul țării a profitat din plin de mingile pierdute ale bihorencelor și a marcat 36 de puncte în urma acestui aspect.

Kizzah de Jesus Maltezo s-a evidențiat cu 19 puncte, 6 recuperări și 6 intercepții, Mihaela Mazilu fiind următoarea marcatoare din tabăra Alexandriei (15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive). Nicole Fritea a terminat cu triple-double, dar în loc de assist-uri a stat cu 10 mingi pierdute pe lângă cele 17 puncte și 15 recuperări, iar Alexia Creț a urmat-o cu 11 puncte, 4 recuperări, 4 intercepții și 8 mingi pierdute pentru CSU Oradea.

Duelul formațiilor fără victorie, CS Politehnica Iași și CSȘ Bega Timișoara, a adus echilibrul așteptat și au existat 10 schimbări la conducere pe durata întâlnirii. Trupa din Banat s-a impus cu 69-67 (18-22, 22-16, 14-19, 15-10) după un joc ceva mai precis în privința aruncărilor de la distanță și la linia de fault.

Alexandra Steiner a contribuit cu 29 de puncte, 7 recuperări, 3 intercepții și 4 mingi pierdute pentru învingătoare, iar Anastasia Semenciuc a adunat 18 puncte și a pierdut 6 mingi. Tot cu o prestație importantă pe plan ofensiv a răspuns Iustina Hurmuz (27 de puncte, 6 intercepții, 3 recuperări, 10 mingi pierdute), în timp ce Adelina Niță s-a aflat aproape de double-double pentru Poli Iași (12 puncte, 9 recuperări, 6 mingi pierdute).

Ultimul duel al rundei a fost fără istoric și CS Agronomia București a obținut a patra victorie stagională, după 79-47 (20-13, 23-5, 18-12, 18-17) cu CSU Politehnica Timișoara. La nivelul punctelor din căciulă și în privința reușitelor după mingile pierdute ale adversarelor au stat mult mai bine jucătoarele Agronomiei.

Eva Petrof a terminat meciul cu 22 de puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții și 4 mingi pierdute, pentru 9/14 din acțiune, iar Carla Tenu a contribuit cu 12 puncte, 7 recuperări și 3 intercepții. În tabăra alb-violetă au fost două jucătoare în double digits, Alessia Ionilă (14 puncte) și Diana Spinean (11 puncte).

Prin rezultatele înregistrate în etapa a patra, CSM Alexandria și Agronomia București au ajuns la 4-0 bilanț, iar CS Politehnica Iași este ultima în clasament, cu 0-3. Următoarea rundă va avea loc în primele zile din decembrie.

*foto: Facebook CSU Poli Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!