Minute | 35:16 |
Puncte | 30 |
Pase decisive | 1 |
Recuperari | 3 |
Eficienta | 25 |
Gaz Metan Mediaș a creat o separație ce pare imposibil de surmontat pentru SCM U Craiova în primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet masculin. Ardelenii au învins cu scorul de 90-87, la Craiova, în Meciul 2 al seriei pentru a se detașa la 2-0 la general cu Meciul 3 programat la finele acestei săptămâni la Mediaș.
Andjelko Mandic a fost nevoit să efectueze modificări în garnitura de start a echipei sale după Meciul 1 al seriei. Fără Travis Bureau, accidentat pe parcursul primei partide a seriei, Craiova a început cu o formulă mai înaltă. Astfel, LeVar Seals a trecut de pe poziția 3 pe 2, iar Nikola Djurasovic și Ivan Miskovic au fost titularizați, cu Darko Habu luând loc pe bancă.
Decizia staff-ului tehnic al Craiovei a venit de pe urma unui meci în care Mediaș a dominat clar la recuperare. În plus, Ionuț Drăgușin a suferit o accidentare la mână și devenise evident că nu are suficientă forță să se lupte de unul singur cu cea mai bună echipă a României la recuperare.
Gaz Metan nu a schimbat nimic, jucând pentru a doua oară fără Lilov. Această decizie s-a dovedit a fi extrem de inspirată în condițiile în care Mediaș a rămas competitivă la interior și în același timp nu a avut nevoie de tirul fundașului bulgar în condițiile în care a înscris de opt ori de la distanță pe parcursul primelor zece minute de joc.
În plus, Deven Mitchell a jucat perfect în prima secvență. Americanul a avut 13 puncte pe 100% la aruncări și un indice de 17 la eficiență în nouă minute de joc. De asemenea, Zoran Krstanovic a oferit momente de satisfacție ofensivei ardelene în actul al doilea, atunci când a înscris zece puncte, iar Gaz Metan și-a dublat avantajul.
Însecvența a 3-a lucrurile au continuat în aceeași notă. Mediaș a marcat cu generozitate, forțând adversarul să greșească, a dominat la recuperare, iar Craiova nu a înscris niciun punct din interiorul semicercului. Ba mai mult, Gaz Metan a fost atât de bună din punct de vedere defensiv încât echipa adversă a avut posibilitatea de a arunca doar de trei ori din interiorul semicercului în această perioadă de joc.
Sfertul decisiv a consemnat revenirea spectaculoasă a gazdelor. Craiova a realizat un parțial de 20-0 care a dus scorul de la 58-82, la 78-82. Avantajul lui Gaz Metan, de 27 puncte, consemnat în minutul 29, părea să fie anulat în totalitate atunci când LeVar Seals a ajuns la linia de pedeapsă cu 13 secunde înainte de finalul partidei. Americanul le-a ratat pe toate și astfel echipa lui Marcel Țenter a scăpat cu victoria după un sfert decisiv în care atât staff-ul tehnic cât și întreg efectivul de jucători al lui Gaz Metan a fost complet depășit: 2/14 la aruncările din acțiune, cinci posesii pierdute și nicio pasă decisivă au fost cifrele oaspeților. În schimb, Craiova a avut 10/15 din acțiune, 18 vizite la linia de pedeapsă și fără posesie pierdută.
Craiova a beneficiat de reușite de la distanță din partea lui Reinar Hallik și Brice Kabengele, respectiv de jocul cumpătat și mai ales fără nervi al lui Cătălin Petrișor pe poziția 1. De altfel, fundașul lui Mandic a terminat partida cu 18 la categoria +/-. De departe cel mai bun în echipa sa. De asemenea, un merit deosebit la revenirea gazdelor l-a avut Ivan Miskovic. Acesta a recuperat și a punctat cu generozitate sub panou, demonstrând că poate fi competitiv și împotriva celei mai bune echipe la interior din România.
Desigur reveniri spectaculoase s-au mai consemnat și în trecut, însă e de-a dreptul ieșit din tipar să vezi o cădere în gol atât de evidentă pentru o echipă a Mediașului care a spulberat tot ce i-a ieșit în cale în ultimele trei săptămâni. Pentru cei familiarizați cu baschetul căderile în jocul oricărei echipe sunt normale. Nu este ceva perfect explicabil. Pur și simplu se întâmplă oriunde și oricui. Însă până și acest aspect poate fi controlat într-o oarecare măsură. Țenter a încercat acest lucru, lungind acțiunile ofensive. Totuși, acest lucru nu a fost suficient în condițiile în care pe faza ofensivă pur și simplu Mediașul nu a făcut absolut nimic pozitiv în sfertul decisiv. Ivan Ivanovic a fost singurul care a marcat din acțiune, o singură reușită în ultimele nouă minute de joc, pe o pătrundere în care a dus mingea sub coș. Lucru pe care Gaz Metan trebuie să-l facă mai mult în condițiile în care Craiova nu l-a mai avut pe Drăgușin acolo.
Gaz Metan a fost de departe echipa mai bună. Șapte sferturi. În cel de-al 8-lea lucrurile s-au complicat serios pentru Mediaș. Iar modul în care a jucat secvența decisivă a Meciului 2 a reamintit multora finalul de partidă al lui Gaz Metan din Finlanda, în faza a doua a grupelor EuroChallenge. Sigur, atunci s-au pierdut bagajele, au fost probleme cu oboseala și așa mai departe. Însă pe teren lucrurile s-au asemănat. În mod cât se poate de evident Mediaș este cea mai bună echipă a României în acest moment, dar astfel de căderi o pot costa scump chiar și pe ea.
8 comentarii la aceasta stire:
...
cu 12 ani în urmă (17.04.2013) RaspundeDe notat este faptul ca, in sfertul 4, Craiova l-a avut in teren doar pe Seals dintre titulari. Kabengele si Petrisor erau la primele minute in play-off, Hallik nu jucase in primul meci iar Miskovic inca nu este 100% din punct de vedere fizic. Cuplul Hallik - Miscovic mi se psre redutabil sub panou, demonstrand asta impotriva Mediasului in sfertul 4, contra tripletei excelente Ivanovic-Krstanovic-Mladenovic
...
cu 12 ani în urmă (17.04.2013) RaspundeDe notat este si faptul ca, in sferul 4, Mediasul avea 3 rezerve pe teren, dintre care, cel putin una, e totala depasita, pe ambele faze.
De altfel, Marcel si-a recunoscut greseala.
http://www.lupiinegri.ro/component/content/article/1-latest-news/916-enterqnu-sunt-mulumit-de-sfertul-patruq.html
Interesant
cu 12 ani în urmă (17.04.2013) Raspundeeste faptul ca aceste lucruri se intampla in deplasare. Sa ne aducem aminte de meciul din Finlanda, cand au pierdut dupa ce aveau plus mare la sfarsitul sfertului 3, finlandezii au avut un run de 18-2 daca nu ma insel, meciul de la Sibiu, meciul de la Timisoara, astea fiind reprezentative. Daca Seals ar fi marcat ultimele 3 libere nu stiu zau pe unde scoteam camasa in overtime.
@Derp: Tot de notat
cu 12 ani în urmă (17.04.2013) RaspundeMediașul a jucat cu 3 rezerve, așa cum spui tu, până când Craiova a ajuns la vreo 10-12 puncte în spate. După care au intrat titularii. Cu toate astea, Craiova (jucând în continuare cu rezervele, printre care și Orbeanu care e mână moartă) a continuat să recupereze. Din fericire pt voi, Seals n-a reușit să reziste presiunii și a ratat. Cam asta v-a salvat. Asta și lipsa de curaj a arbitrilor, Dundjerski a comis greșeală antisportivă la Seals, la ultima fază, am mai zis asta, n-a avut absolut nicio treabă cu jucarea mingii. Ca să te convingi, compară faza cu pricina cu cele două faze în care s-a dat greșeală antisportivă împotriva Craiovei la Djurasovic.
@blue ray
cu 12 ani în urmă (17.04.2013) RaspundeNu trebuie sa ma conving, si eu sunt de parere ca trebuiau acordate 3 libere + posesie.
Mi-ar fi placut sa pierdem, vedeam doua meciuri la Medias.
Derp
cu 12 ani în urmă (17.04.2013) Raspundemie nu mi-ar fi placut sa pierdem pentru ca atunci presiunea ar fi fost pe umerii nostrii. Asa ca, lasa ca-i mai bine asa ;)
......
cu 12 ani în urmă (17.04.2013) Raspundeparerea mea e ca se relaxeaza prea devreme si nu se mai concentreaza la joc, altfel cum naiba dupa ce ai avut +24 sa ajungi sa ai asa emotii pe final
Este necesar să vă autentificaţi pentru a putea introduce comentarii.
Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.
Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.
După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!