Stiri Vulturi

Alex Olah: „Atmosfera este bună înaintea partidelor rămase de jucat”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
25.07.2023

Alex Olah: „Atmosfera este bună înaintea partidelor rămase de jucat”

România se află la jumătatea celei de-a treia ferestre din pre-calificările pentru EuroBasket 2025. În primele două meciuri, Vulturii au obținut o victorie în fața Albaniei și un eșec în fața Slovaciei.

Alex Olah, noul pivot al celor de la CSO Voluntari, a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei noastre în aceste două partide. Iată ce a avut acesta de spus pentru site-ul nostru în urma meciurilor cu Albania și Slovacia:

„A fost esențial să începem această fereastră competițională cu o victorie importantă pe terenul Albaniei. Cu toate acestea, în meciul de acasă contra Slovaciei, am avut momente în care am lăsat de dorit atât în apărare, cât și în atac, ceea ce a dus la înfrângerea noastră. Cu toate acestea, am observat că echipa noastră devine din ce în ce mai bună în fiecare zi, ajustându-ne la sistemul de joc și cerințele noului staff tehnic.

Următoarele partide sunt cruciale pentru noi. În primul rând, meciul retur contra Albaniei, unde victoria este obligatorie. Apoi, vom juca cu calificarea pe masa în Slovacia, unde va trebui să câștigăm cu cel puțin 5 puncte pentru a ne îndeplini obiectivul. Suntem hotărâți și încrezători că, cu efortul și determinarea noastră, putem obține rezultate pozitive și ne putem asigura un loc în faza următoare a competiției.”

Baschetbalistul de 29 de ani a încheiat în double-double în înfrângerea cu Slovacia. La capătul acelui meci, el a avut 22 de puncte și 10 recuperări. Acesta ne-a spus care consideră că a fost cheia evoluției sale din acel meci:

„Cheia evoluției mele în partida cu Slovacia a fost jocul de echipă. Am executat cu atenție schemele de joc, iar colegii mei au avut un rol crucial în evoluția mea. Aceștia m-au găsit cu pase precise în zonele preferate mie, ceea ce a rezultat în puncte înscrise pentru echipă.”

Alex consideră că programul naționalei reprezintă un avantaj în vederea luptei pentru calificare, întrucât Vulturii vor da de Albania înaintea unui eventual meci decisiv cu Slovacia.

„În mod absolut, este un avantaj! Pe măsură ce avansăm în competiție, ca echipă, ne dezvoltăm și ne adaptăm din ce în ce mai bine la sistemul de joc. Acest meci cu Albania ne oferă o oportunitate valoroasă de a ne perfecționa abilitățile și strategia înainte de confruntarea cu Slovacia. Suntem hotărâți să obținem rezultate pozitive în toate meciurile decisive.”

Olah a vorbit și despre atmosfera din cadrul lotului înaintea celor două meciuri decisive pentru soarta calificării.

„Atmosfera este bună înaintea partidelor rămase de jucat, decisive pentru această campanie de calificare. Suntem foarte motivați și concentrati pe fiecare meci. În special, acordăm toată atenția meciului nostru de acasă contra Albaniei, care trebuie să fie câștigat pentru a ne oferi șansa meciului decisiv din Slovacia. Continuăm să muncim din greu și suntem hotărâți să obținem rezultate pozitive în această etapă importantă.”

Nu în ultimul rând, pivotul naționalei a ținut să transmită un mesaj suporterilor ce vor fi prezenți la disputa cu Albania din Pitești Arena.

„Vă mulțumim pentru susținere și ne vedem la sala într-o atmosferă plină de entuziasm și pasiune! HAI ROMÂNIA!”

România va întâlni Albania sâmbătă, 29 iulie, de la ora 18:30, urmând să dea apoi peste Slovacia într-un meci programat pe 2 august, de la ora 19:00.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!