Stiri Vulturi

Alexandru Olah a izbutit un double-double în înfrângerea României cu Slovacia

Alexandru Olah a izbutit un double-double în înfrângerea României cu Slovacia

Sâmbătă, 22 iulie, România a fost învinsă de Slovacia cu scorul de 69 la 65, într-un meci din faza a treia a precalificărilor EuroBasket 2025. Tricolorii începuseră cu dreptul această fereastră și izbutiseră se impună în Albania, însă în duelul cu Slovacia au dat de un Vladimir Brodziansky în mare formă și s-au văzut învinși.

Cel mai bun jucător din lotul lui Michael Gorka a fost Alexandru Olah, pivotul care a semnat în această vară cu CSO Voluntari. În mai puțin de 32 de minute petrecute pe teren, Olah a adunat 22 de puncte, 10 recuperări, o pasă decisivă și un capac.

Baschetbalistul în vârstă de 29 de ani a avut 69.2% la aruncările de două puncte (9/13) și 80% la aruncările libere (4/5). Olah a comis două greșeli, a strâns cinci faulturi și a terminat cu un indice al eficienței de +26.

În precalificările EuroBasket 2025, jucătorul timișorean are medii de 10.6 puncte și 4.3 recuperări.

Alexandru Olah a absolvit Northwestern University și și-a început cariera profesionistă în Belgia, la Belfius Mons-Hainaut. În 2017, s-a întors în România și a semnat cu U-BT Cluj-Napoca însă, în timpul sezonului, a plecat în Olanda, la ZZ Leiden.

Au urmat două sezoane tot în străinătate, la Kangoeroes Basket Mechelen, în Belgia, și la Rio Breogan, în liga secundă a Spaniei. Apoi, Olah a revenit în orașul natal și a jucat vreme de doi ani pentru SCM Timișoara.

În stagiunea 2022-2023, sportivul de 2.13 metri a evoluat pentru CS Rapid București, având medii de 9.8 puncte, 5.1 recuperări și 1.6 pase decisive.

În această vară, Alexandru Olah a luat decizia de a-și continua cariera la CSO Voluntari, formație ce a ocupat poziția a cincea în clasamentul Ligii Naționale.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!