Stiri Vulturi

Argentina a selectat lotul final pentru Campionatul Mondial

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
12.08.2014

Argentina și-a definitivat lotul de 12 jucători cu care va participa la Campionatul Mondial din Spania. Formația Albi Celeste nu-l va avea în lot pe Manu Ginobili, jucătorul celor de la San Antonio Spurs. Echipa din NBA i-a interzis argentinianului să participe la competiție deoarece acesta este predispus la apariții unor accidentări. Fără Ginobili, Argentina va avea următoarea componență:

Fundași: Pablo Prigioni, Facundo Campazzo, Nicolas Laprovittola

Extreme: Andres Nocioni, Walter Hermann, Marcos Mata, Selem Safar

Pivoți: Luis Scola, Leo Gutierez, Matias Bartolin, Marcos Delia, Tayavek Gallizi

Argentina va debuta la Campionatul pe 30 august, o dată cu startul competiție, la Sevilla și va juca împotriva naționalei din Puerto Rico. Sud-americanii fac parte din Grupa B alături de Croația, Grecia, Filipine, Puerto Rico și Senegal.

Argentina este campioană mondială în 1950 dar cea mai bună performanță realizată în noua era a Campionatului Mondial a fost reușită de sud-americani în 2002 când au cucerit medalia de argint. Argentina este campioană olimpică în anul 2004 la Atena și medaliată cu bronz în 2008 la Beijing.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!