Stiri Vulturi

Baschetbalist din LNBM în naţionala Belarusului

Radu Bărăian

Radu Bărăian
05.08.2014

Naţionala de seniori a Belarusului a anunţat cei 12 baschetbalişti care se vor lupta în campania de calificare la Campionatul European din 2015. Printre cei 12 jucători se regăseşte unul care în ediţia viitoare din LNBM va juca alături de Gaz Metan Mediaş, extrema Aliaksandr Pustahvar

TotalBaschet a vorbit în urmă cu câteva zile odată cu transferul la mediaş despre jucătorul bielorus. Aliaksandr Pustahvar este un jucător în vârstă de 29 de ani, acesta măsoară 2.02 metri și evoluează pe poziția 3, extremă mică. Sezonul trecut Pustahvar a jucat în Superliga Rusiei pentru Dynamo Moscova. Extrema a jucat 26 de meciuri în Rusia unde a avut medii de 6.3 puncte, 3.1 recuperări și1.3 pase decisive. În cariera sa, Aliaksandr Pustahvar a mai jucat pentru Tsomki Minsk, Nizhny Novgorod, Halychyna Lviv, Sojuz Zaretchny și Novosibirisk.

Belarusul se va duela în lupta pentru calificarea la Europeanul de anul trecut cu echipele similare ale Danemarcei, Macedoniei şi Belgiei. Primul meci pentru aceştia va fi în data de 10 august, atunci când vor primi pe teren propriu vizita danezilor. 

Lotul Belarusului:

1. Kanstantin Yafremov

2. Valery Gandlin

3. Alexander Semeniuk

4. Siarhei Vabishchevich

5. Mikita Meshcharakou

6. Mikalai Aliakseyeu

7. Vitali Liutych

8. Dmitri Paliashchuk

9. Siarhei Charykau

10. Aliaksandr Pustahvar

11. Aliaksandr Kudrautsau

12. Aliaksei Trastsinetski

*Foto: eurobasket2013.org

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!