Stiri Vulturi

Bobe Nicolescu: „Avantajul nostru trebuie să vină din forța grupului”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.11.2022

Bobe Nicolescu: „Avantajul nostru trebuie să vină din forța grupului”

România dă piept cu Portugalia în deplasare în etapa a patra a fazei a doua din pre-calificările pentru FIBA EuroBasket 2025. Meciul va avea loc duminică seara, de la ora 19:00. Tricolorii au un bilanț de 1-2 în Grupa F până la acest moment.

Înaintea duelului cu lusitanii, am stat de vorbă cu Bobe Nicolescu, căpitanul naționalei. Iată ce a avut el de spus despre duelul de mâine în comparație cu precedenta dispută cu Portugalia.

„Cred ca primul lucru care sare în ochi este absența lui Queta, un jucător foarte bun care ne a pus foarte mari probleme. Cu toate acestea, portughezii au un lot foarte bun, cu mulți jucători experimentați, jucatori de certă valoare, deci ne așteptăm la un meci foarte greu, cum a fost și cel de la Ploiești.”

Jucătorul de la CSM Oradea a vorbit și despre avantajele pe care ar trebui să și le construiască Vulturii.

„Cred că avantajul nostru trebuie să vină din forța grupului. Sunt convins că dacă facem o treaba bună din punct de vedere defensiv, comunicăm bine și ne dedicăm apărării, dar și cu un joc solid ofensiv, mișcând bine mingea, putem emite pretenții la câștigarea meciului.”

În meciul de joi cu Cipru, Nicolescu a fost cel mai bun marcator al naționalei, cu 18 puncte.

„Cum am spus, avantajele noastre vin mereu din forța grupului, iar în meciul cu Cipru am marcat multe puncte datorită colegilor mei care m-au găsit in situații favorabile.  Joi am fost eu, duminică poate să fie altcineva, important este să luăm mereu decizia corectă și sunt convins că întotdeauna o să fie un jucător capabil să “step up”. De asemenea țin sa îmi aduc mulțumirile, pe aceasta cale, staff-ului echipei naționale, in special lui Rudy Ivănoiu, pentru că a lucrat în fiecare zi cu mine pentru a depăși niște mici accidentări.”

Nu în ultimul rând, Bobe a vorbit despre șansele la calificare pe care le are România la acest moment.

„Șansele sunt greu de calculat, deoarece trebuie luate în calcul multe aspecte ce nu țin neapărat de noi. Dar, dacă nu ar fi existat șanse deloc și nu aș fi crezut in ele, nu ar mai fi avut sens să venim și să depunem munca pe care o depunem. Așa ca, pentru noi, este simplu: intrăm pe rând, în fiecare meci, ca sa câștigam!”

Partida dintre România și Portugalia va avea loc duminică, 13 noiembrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită pe canalul de YouTube FIBA – The Basketball Channel.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!