Stiri Vulturi

Bobe Nicolescu: „Pentru noi nu trebuie să existe altă opțiune decât victoria”

Bobe Nicolescu: „Pentru noi nu trebuie să existe altă opțiune decât victoria”

Joi, 22 februarie, naționala masculină a României își începe aventura în pre-calificările Campionatului Mondial din 2027, primind vizita lui Luxemburg în BTarena din Cluj-Napoca. Meciul va începe la ora 19:00 și va fi transmis pe Digi Sport 3 și pe Prima Sport 3.

Miercuri seara, Bogdan Nicolescu a vorbit în fața jurnaliștilor despre duelul cu Luxemburg și despre mentalitatea pe care și-o dorește la națională:

Pentru noi nu trebuie să existe altă opțiune decât victoria. Eu, personal, asta îmi doresc – să creem mentalitatea asta la echipa națională. Asta ne-a transmis și domnul Mihai Silvășan. Nu a pus o presiune pe noi, dar asta este mentalitatea pe care el o are și pe care vrea să ne-o insufle pentru ferestrele noastre. Cred că avem calitatea necesară, evident, să câștigăm și sper, așa cum am zis, să avem de la început până la sfârșit mentalitatea corectă, aceea de a da totul și la final vom fi învingători.

La începutul acestei săptămâni, Vulturii s-au antrenat pentru prima oară sub comanda lui Mihai Silvășan și a staff-ului său, format din antrenorii Răzvan Munteanu și Mihai Popa:

Din păcate, am avut foarte puțin timp, a fost o perioadă foarte scurtă de pregătire. Volumul de detalii este foarte mare, vă dați seama – un întreg plan tactic. Dar, cum a spus-o și domnul antrenor, eu cred că ne-am descurcat destul de bine, am încercat să fim cât mai focusați și să asimilăm cât mai repede principiile tactice pe care acesta le dorește. Cred că vom face o treabă bună în a le aplica.

Întrebat cum este să lucreze cu antrenorul principalei rivale din campionat, Nicolescu a declarat că între cele două formații nu există decât respect:

În secunda când s-au terminat meciurile și a început cantonamentul echipei naționale, cred că cel mai sănătos pentru toată lumea e să nu mai ținem cont de astfel de lucruri. Oricum, între noi, deși suntem rivali, și aici vorbesc de ambele organizații și echipe, există, în primul rând, foarte mult respect. Și noi ne dăm seama ce fel de muncă depun ei și cred că și ei, la rândul lor, își dau seama ce fel de muncă depunem noi și cum vrem să facem lucrurile. De aceea, nu poate să fie altceva decât respect între noi și acest lucru, cum am zis, ajută și la o comunicare bună și știm că vrem doar binele baschetului românesc.

La final, jucătorul care se află de mulți ani în programul echipei naționale a spus câteva cuvinte și despre Tudor Șomăcescu și Codruț Dinu, baschetbaliști ce vor debuta în maioul tricolor:

Mă bucur, în primul rând, că am ajuns să vorbesc din postura de veteran. Mă bucur să văd jucători tineri la echipa națională. Sunt doi jucători foarte buni, foarte talentați. Tudor a demonstrat asta la ultimul turneu al Cupei României. Codruț este și el un jucător foarte, foarte talentat în care, cu siguranță, ne vom pune bazele pentru foarte mulți ani de-acum încolo. Mă bucur că au făcut pasul spre echipa națională. Noi am încercat să-i primim cât mai bine așa cum și noi am fost primiți la rândul nostru, când am ajuns prima oară aici. Cum am zis, sper să-i avem alături de noi pentru mulți ani, să se dezvolte cât mai frumos și să facă cât mai multe lucruri pentru baschetul românesc.

În această stagiune, Bobe Nicolescu are medii de 8.6 puncte, 2.2 recuperări și un procentaj de 45.5% din afara semicercului.

*foto: Facebook – Echipa națională de baschet masculin a României, captură video

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Power is in your minds
    Mentalitatea de învingător este cîștigul principal pentru Bobe, după această tabără de coco nuts, iar el are o misiune imposibilă: să aducă la Oradea și să transmită coechipierilor săi această mentalitate. Și asta pentru că Pea nuts CoAch s-a plîns că băieții sînt praf cu mentalismul, după final 8...

    cu 2 luni în urmă (22.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!